Suruç Anmasına Polis Saldırdı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 devrimciyi anmak için İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen yürüyüşe çok sert saldırıda bulunan polis, yurttaşlara ve milletvekillerine biber gazı ve plastik mermi sıktı. Anmada bazı milletvekilleri de dahil bir çok insan yaralandı.

Kadıköy Halitağa Caddesi’ nde bulunan HDP ilçe örgütü önünde her hafta yapılan “Suruç için adalet nöbeti”ne bugün HDP milletvekilleri Murat Çepni, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Tuma Çelik, Erol Katırcıoğlu, CHP Milletvekileri Ali Şeker, Onursal Adıgüzel ve Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Buradaki anmadan sonra kitle, Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürümek için Süreyya Operası önünde tekrar toplandı. Parka yürümek isteyen kitlenin önünü polis barikatla kapatırken, yurttaşlar “Suruç’un hesabı sorulacak” ve “Suruç’ u unutma unutturma” sloganları attı.

Yürüyüşe geçen kitlenin önüne geçen polis saldırdı.

Suruç’un devlet himayesinde, devlet kontrolünde yapılmış bir katliam olduğunun da itirafı olan polis saldırısı esnasında, milletvekili kadın yaşlı demeden plastik mermi biber gazı kullandı.

Polis saldırısında 22 kişi gözaltına alındı. ESP’li eşbaşkan Şahin Tümüklü’nün de aralarında bulunduğu gözaltılara polis araçlarında işkence yapıldığı görüldü.

Plastik mermilere hedef olan milletvekillerinden HDP milletvekili Katırcıoğlu “Yakından ateş ettiler. Hedef alındım. Üç tane plastik mermi üst üste sıktılar” ifadelerini kullandı. Ayağına plastik mermi isabet eden HDP’li Koçyiğit ise “Plastik mermi sıkanlar bizi bilerek hedef aldılar” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.