Kaosun sorumlusu cehalet değil AKP!

Bugün akşam saatlerinde çok ani bir genelge ile gece yarısından itibaren tüm 31 ilde 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  Sokağa çıkma yasağı saat 24.00’ten itibaren yürürlüğe girdi.

Haberin duyulması ile yasağın uygulamaya gireceği  zaman aralığı kelimenin tam anlamı ile kaosa yol açtı. Sokağa çıkma yasağının ilanından başlama saatine kadar  sadece bir kaç saat vardı. Saat 21.30’da duyuruldu sokağa çıkma yasağı ve saat 24.00’te yürürlüğe girecekti.

Bir anda sokaklara hücum eden halk panik halinde sokağa çıkma yasağından doğacak ihtiyaçlarını karşılama derdine düştü. Bu da şu günler için korkunç görüntülerin oluşmasına neden oldu. Marketler önünde, fırınlar önünde uzun uzun kuyruklar oluştu. Kavgalar çıktı. Moda tabiri ile sosyal mesafe yüzbinlerce insan tarafından çiğnendi.

Sosyal medya hesaplarının büyük kısmı yaşanan kaosu halkın cehaleti ile açıkladı.

Halkı aşağılayan, cahil gören bir çok söylem ortalığa saçıldı.

Kaos, karmaşa karışıklık anlamına gelir. Ve panik ortamında hakim olur. Devletlerin ise böylesi zamanları örgütlemek, kaosa engel olmak gibi görev  ve yükümlülükleri vardır. Devletin işi olası kaosu öngörmek, hesap etmek ve önlemini almaktır. Kaosa sebep olacak her ne varsa önceden tespit etmek için masaları vardır, var olmalıdır.

Tabi bahsettiğimiz devlet halk için örgütlenmiş devlet ise bu bahsettiğimiz şeyler için özel bir organizasyona girişmez çünkü zaten böylesi olaylara zaten hazırlıklıdır.

AKP bu yaşanan olayda kaosun yaratıcısıdır.

Devlet halka karşı örgütlenmiş devlet ise kaosu yaratan olur. Bugün yaşadığımız olay bunun en çarpıcı örneğidir.

AKP faşizmi halka karşı, halk düşmanı bir partidir. İlan ettiği sokağa çıkma yasağının yarattığı sonucun tek sorumlusudur. Yasağın duyurulduğu 21.30 ile yürürlüğe gireceği 24.00 arasındaki iki buçukluk saat içinde halk ertesi günkü ekmeğini almaya çıksa bu tablonun ortaya çıkacağını akıl etmek için asgari akıl sahibi olmak yeterlidir. O yüzden oluşan kaos doğal bir sonuçtur.  Halkın cehaleti ile açıklamak yanlıştır. Halk cahil değil panik halindedir. Paniği yaratan AKP’nin günü birlik politikalarıdır. Kaosun oluşmasında,  halka yapılan sokağa çıkma yasağının çağrı şeklinden, yapılma zamanına kadar AKP sorumludur.

KAOSU AKP YARATMIŞTIR.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.