Oğlunun Cenazesi PTT İle Gönderilen Xalise Anne: ”HALKIMIZIN BAŞI SAĞOLSUN”

Bir anneye oğlunun cenazesinin kargoyla teslim edildiğine şahit olduk. Agit İpek’in kemikleri ailesine koli içerisinde teslim edildi. AKP faşizminin; ne ahlakının, ne inançlarının, ne değerlerinin olmadığını, olamayacağını bir kez daha gördük. İlke kural tanımayan, halka karşı yürütülen bir savaşın gerçekliğinde oğlunun cenazesini alıp kucağına koyan bir annenin de tüm bu alçaklığa karşın ”halkımızın başı sağolsun” diyerek dimdik duruşuna tanıklık ettik.

Dersimde 23 Mayıs 2007’de katlediliyor Agit İpek.

10 Nisan’da DTK ( Demokratik Toplum Kongresi), yaptığı açıklamada:

Agit İpek’in cenazesi önce İstanbul Adli Tıp Kurumu’na oradan Dersim Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği, oradan ise cenaze PTT’ye verilerek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini belirtiyor.

”Dersim Cumhuriyet Başsavcılığı ise cenazeyi PTT’ye vererek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderiyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise 2 Mart’ta Dersim’de PTT’ye verilen cenazeyi Diyarbakır Adliyesi’ne çağrılan anneye bir kutu içinde bugün teslim etti” ifadeleri kullanıldı.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’de bir açıklama yaptı:

‘Kargonuz var gelin alın deniliyor’ Xalise anneye. Canından bir parça, bin bir emekle büyüttüğü gül kokulu oğlunun paketlenmiş cenazesini veriyorlar. Buna rağmen anne ‘halkımızın başı sağ olsun’ diyor. Tarih şahidimizdir ki sana bu acıyı yaşatanlar, acıların en büyüğünü yaşayacaktır.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.