“Kanser olup ölmektense, direnerek ölmeyi tercih ederiz”

Kızılcaköy halkı direniyor. Aylardır çadırlarda yatarak bölgelerinde yapılmak istenen JES’e karşı eylemler hayata geçiriyorlar.
İmza kampanyası, gösteri, oturma eylemi…

Halkın istememesine, yaptıkları onca eyleme ragmen, bölgeyi enerji tekellerine vermeye yeminli AKP iktidarı, Çevre bakanlığına çıkarttığı ÇED onay raporu çıkartmıştı.

Buna karşı AYÇEP (Aydın Çevre Platformu) tarafından bu rapora karşı yapılan imza kampanyası ile binlerce imza toplandı.  

25 aralık günü yapılan bir protesto gösterisine ise Efeler Belediye Başkanı M.Fatih Atay  ve Aydın Milletvekili Adnan Sezgin katıldı.

Efeler Belediye Başkanı yaptığı konuşmada “ İnsanların sadece bir yaşam hakkı var. O yaşam hakları da anayasa ile güvence altına alınmış ve anayasal haklarını kullanmaktan başka hiçbir amaçları yok. Bu eylemin sadece ve sadece tek bir yanı var insanlık yanı. Elbette meydanlarda direnecek ve mücadele edeceğiz. Hiç kimseden korkmadan yapacağız. Çünkü biz haklı taraftayız ve haklı olan biziz. Biz kanun tanımayız diyorlar. Biz de onlara anayasal hakkımız gereğince kanunları tanımaları gerektiğini hatırlatacağız ve bu havayı kimseye kirlettirmeyeceğiz”  dedi.

Konuşmasının devamında “Yaşam hakkımızı elimizden almak isteyenlere karşı Kızılcaköylü yurttaşlarımızın insanlarımızın başlatmış olduğu bu dirence katkı sağlamak için buradayız. Har zaman birlikte olacağız. Kanser olup ölmektense, direnerek ölmeyi tercih ederiz” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.