15 aralık 2019

HDP’li Eski Belediye Başkanı Tutuklandı İçişleri Bakanlığı tarafından 4 Kasım’da görevden uzaklaştırılan HDP’li eski Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, tutuklandı.

15 aralık

Bakırköy direnişçileri direnişlerinin 1001.gününde polisten keyfi uygulama. Aynı alanda basın açıklaması yapmalarına müdahale edilmezken oturma eylemi yapmaları suç sayıldı. Ayakta kalma pazarlığını kabul etmeyip oturdukları için 5 kere tutuklandılar.

bakırköy direnişi 1001.gün ile ilgili görsel sonucu

#Bakırköy1001GündürDirenişte

16 aralık 2019

Mustafa KOÇAK’ın anne ve babasının Taksim Meydanı’ndan gözaltına alındı.

Zeynep Koçak ve Hasan Koçak Bugün de El Ele Ölüm Orucundaki evlatlarının dışarıdaki sesi olmak için meydandaydı.
Beyoğlu’ndan Gözaltına alındılar Oysaki Tek Talepleri Evlatları Mustafa Koçak’ın ADİL YARGILANMASI

17 aralık 2019

Gazi Mahallesi’nde çetelerin çatışmasında arada kalan 18 yaşındaki işçi Anıl Polat yaşamını yitirdi. Cenazede çeteleşmeye karşı pankart açan Onur Gül ve Ahmet Turan isimli iki kişi gözaltına alındı.


17 Aralık 2019

Ankara’da ev baskınları ile Barbaros Aslan, Sezai Demirtaş ve Darhan Beşli’nin gözaltına alındıkları, İdilcan Kültür Merkezi’nin de basıldığı bilgisi verildi.

Gazi Mahallesi’nde çetelerin çatışmasında arada kalan 18 yaşındaki işçi Anıl Polat yaşamını yitirdi. Cenazede çeteleşmeye karşı pankart açan Onur Gül ve Ahmet Turan isimli iki kişi gözaltına alındı.

18 aralık 2019

HDP’li 2 belediye başkanı tutuklandı

Muş’un Bulanık ve Varto ilçelerinin HDP’li belediye başkanları haklarında yürütülen terör soruşturmsası nedeniyle tutuklandı.

bulanık ve varto belediye başkanları tutuklandı ile ilgili görsel sonucu

19 aralık 2019

CHP İl Başkanlığı’nın önünde direnen Mahir Kılıç, üstünde kimliği olmadığı gerekçesiyle polis tarafından kelepçelenerek metro istasyonu içinde bekletilmiş, ardından serbest bırakılmıştır. Keyfiyetin geldiği nokta toplu taşımada polisin dilediğini kelepçelemesidir.

20 aralık 2019

Halkın Hukuk Bürosu avukatı Oya Aslan ve Yüksel Doğan gözaltına alınarak Siyasi Şube işkencehanesine götürüldüler.

20 aralik 2019

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 8 Aralık günü İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltında 5 gün kaldıktan sonra 40 yaşındaki zihinsel engelli Kasım Eken emniyetten serbest bırakıldı. Geriye kalan 23 isim de tutuldukları İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tamamlanan sorgularının ardından 12 gün sonra Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi. Gözaltına alınırken işkenceye maruz kalan kişilerin “örgüt üyesi olmak”, “örgüte yardım etmek” ve “patlayıcı madde bulundurmak” iddiasıyla suçlandıkları öğrenildi.

Adliyedeki savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 21 isim “örgüt üyesi olmak”, “örgüte yardım etmek”, “patlayıcı madde bulundurmak” iddiası ve itirafçı Barış Yıldız’ın beyanlarına dayanılarak tutuklanırken, 2 isim ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

İşkenceyle gözaltına alınarak tutuklanan isimler şöyle: Abdulkadir Eken, Botan Eken, Hogir Eken, Fırat Çiftçi, İsmet Akar, İsmet Yıldız, Yasin Çiftçi, Abdulkadir Yağar, Ahmet Derse, Ahmet Doğan, Mahmut Bırak, Mehmet Akyüz, Zeki Güçlü, Vahdettin Aktaş, Fatih Güçlü, Hakan Yıldız, Salih Dönmez, İbrahim Çiftçi, Lokman Çiftçi, Nahit Toprak, Recep Çiftçi.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan İbrahim Bulut ve 12 gündür Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubede bulunan D. Eken ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

20 aralık 2019

Ankara’da çarşamba günü gözaltına alınan Barbaros Aslan, Sezai Demirtaş ve Darhan Beşli gözaltına alındı, Sezai Demirtaş tutuklandı . Diğer iki kişi adli kontrol ile serbest bırakıldı.

 20 aralık 2019

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Çayköy (Şêb a jer) ile Mazıdağı ilçesine bağlı Konur (Şêb) kırsal mahalleleri arasında kalan bölgede 17 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bölgede terör estiren devlet güçlerinin Sercan Dölek, Vedat Belgin, Halil Belgin, Nezir Demir, Aydın Özrak ve Bedrettin Özge isimli kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

20 aralik 2019

Malatya’da 27 Kasım 2018 tarihinde “Örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla gözaltına alınan HDP, DBP ve İHD’lilerin duruşması, Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 5’inci karar duruşması görüldü.
Yargılanan isimler şöyle:
“HDP Malatya eski İl Eşbaşkanı Özcan Ağdaş, DBP İl Eşbaşkanı Nermin Tuncel, İHD Malatya Şubesi Eşbaşkanı Gönül Öztürkoğlu, HDP Battalgazi İlçe Eşbaşkanı Ahmet Aksu, HDP Yeşilyurt İlçe Eşbaşkanı Aziz Doğan, HDP eski il yöneticisi Hasan Karvar ve parti üyesi Ahmet Turan Sertkaya.”
7 kişiden savcılık sorguları yapılan isimlerden Hasan Karvar, “adli kontrol şartı” ile serbest bırakılırken, diğer 6 isim ise “örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla tutuklanmıştı.

6’ŞAR YIL HAPİS

Karar duruşmasında mahkeme heyeti, siyasi parti ve dernek faaliyetleri nedeniyle Aziz Doğan ve Ahmet Aksu’ya 1’er yıl 8 ay hapis cezası vererek, cezayı erteledi. İHD Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu, Nermin Tuncel, Özcan Ağdaş ve Hasan Karvar’a ise “Örgüt üyesi olmak” iddiası ile 6’şar yıl 3 ay hapis cezası verildi.

20 aralik 2019

Nusaybin davasında evini terk etmeyen anneye 10 yıl hapis

GEREKÇESİ EVİNİ TERK ETMEMEK!

Bu Cuma günü, tutuksuz yargılanan ve yasak döneminde evini terk etmeyen 5 çocuk annesi Nurşen Demir’in duruşması görüldü.

Demir duruşmaya katılmazken, iddia makamının önceki celsede verdiği mütalaayı tekrarladı. İddia makamı Demir’e “Örgüte üye olmak”, “Kasten öldürmek”, “Kasten öldürmeye teşebbüs etmek”, “Kamu malına zarar vermek” ve “Tehlikeli maddeleri taşımak veya izinsiz bulundurmak” iddiasıyla hapis cezası talep etti.

Avukat Gülbin Şahin, suçlamaları reddederek, müvekkilinin yasak döneminde evini terk etmemiş olması nedeniyle suçlanamayacağını, bu nedenle beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

Ancak mahkeme heyeti savcıya uyarak Demir’in yasak döneminde kentte olması ve hakkındaki “Yemek yapardı, temizlik yapardı, pansuman yapardı” şeklindeki ifadeleri yeterli gördü.

Demir’e bu gerekçelerden dolayı “Örgüte üye olmak” iddiasıyla önce 8 yıl hapis cezası verildi, ceza daha sonra yarı oranında artırılarak 12 yıla çıkarıldı, ardından da 10 yıla düşürdü.

Nusaybin Davası’nda Nurşen Demir’le birlikte ceza verilen tutuklu sayısı 36’ya yükseldi.

20 aralik 2019

Kadıköy’de Mustafa Koçak İçin Yapılan Eyleme Saldırı

Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan eyleme AKP işkenceci polisleri saldırdı. Mustafa Koçak’ın anne ve babası, çok sayıda kişiyle birlikte gözaltına alındı.

mustafa koçak anne ve babası ile ilgili görsel sonucu

21aralık 2019

Ebru Yeşilırmak gözaltına alındı.

23 aralık 2019

Halkın Hukuk Bürosu Avukatı Oya Aslan tutuklandı.

24 aralık 2019

Bakican Işık’ın İdil Kültür Merkezi önünden akreple kaçırılarak gözaltına alındı ve tehdit edildikten sonra serbest bırakıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.