Kanal İstanbul Talanı

Ülkenin en önemli gündem maddesi olan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili tartışmalar sürerken AKP’nin hayata geçirdiği tüm projelerde olduğu gibi bu projede de talan ortaya çıkmaya başladı.

Kanal İstanbul Projesinin ne olduğunun ötesinde yapılması düşünülen kanalın geçtiği bölgelerdeki arsalar parsel parsel satılıyor. Bu satışlar –belli ki proje ile ilgili çok öncesinden tiolar alan- yabancılara yapılmış durumda. Büyük çoğunluğunun Kuveyt ve Suudili şeyh’lerin ve petrol zenginlerinin satın aldığı arsalar Kanal İstanbul Projesi gerçekleşirse fiyatının kat be kat daha fazla değer kazanacağı biliniyor. Kuveytli ve Suudi milyarderleri paranın kokusunu almadığına göre AKP tarafından “gelin toprak satın alın” çağrısına kulak verdikleri çok açık.

Şu ana kadar:

 Kuveyt vatandaşı milyarder Wael N Y Alnusef’ın şirketinin 53 dönüm

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza da Kanal İstanbul güzergâhında 44 dönüm

Suudi Arabistanlı iş insanı Sulaıman Al Muhaıdıb’ın da 9 dönüm arazi aldığı ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önceki gün yaptığı açıklamalarda “Kanal İstanbul güzergâhı üzerinde arsa rantına müsaade etmeyeceğiz. Daha önce hiçbir projede yapmadığımız gibi burada da bir arsa rantı söz konusu değildir. Arsa rantına asla izin vermeyiz, böyle bir durum yok” ifadelerini kullansa da bölgede arap petrol şeyhlerinin ve petrol milyarderlerinin dönüm dönüm arsa aldığı ortaya çıktı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.