ERDOĞAN JESTİNİ YAPTI

Asgari Ücret Açıklandı: 2324 TL

Her yıl olduğu gibi asgari ücret görüşmeleri ile emekçilere umut verip daha sonra hayal kırıklığı yaşattılar.

Büyük laflar edildi yine. İşçiyi (de) memnun edeceklerdi ama yine memnun edilen patronlar oldu sadece. Zaten ya işçi memnun olur ya da patron. İkisinin de memnun olması imkansızdır.
Patronların hizmetindeki düzen yine patronların çıkarına uygun belirledi asgari ücreti.

Patronların hizmetkarı Erdoğan, daha iki gün önce “jestimizi yapacağız” demişti. Emek örgütlerinden “Sen kimsin ki emekçilerin gırtlağından geçecek lokma senin  “jest” ine bağlı olsun” diye ne soran oldu ne de “jest değil hakkımızı istiyoruz” diyen. 

ERDOĞAN JESTİNİ YAPTI

Evet bahsettiği jesti patronlara yaptı.

Ülkede 2324 TL ile geçinmenin imkansız olduğunu bilmeyen yok. Erdoğan da biliyor tabii ki. Emekçiye “aç kalın” anlamına gelen asgari ücret halkın büyük tepkisini çekti.

Sendikalar önce 3200 TL asgari ücret diyerek kampanya başlattılar. Daha sonra “2578 TL’nin altında bir teklifi asla kabul etmeyeceğiz” dediler.

Emekçiler  açıklanan 2324 TL’lik asgari ücrete karşı ne yapacaklarını merak ediyor. AKP iktidarının “aç kalın” dediği emekçiler direnmeye hazır. Bakalım sendikalar hazı mı? “2578  TL’nin altında bir teklifi asla kabul etmeyeceğiz” diyerek emekçilere verdikleri sözü tutacaklar mı. Emekçiler sendikaların sözlerini tutacaklarını umut ediyor. Zira SÖZ NAMUSTUR!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.