Kalın, Çavuşoğlu, Albayrak Ve Fidan Libya’da


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya’nın başkenti Trablus’ta Ülusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayız eş-Serraç ile bir görüşmede bir araya geldi.

Resmi temas, Libya’daki Vatiyye Hava Üssü ve Mısrata Deniz Üssü’nün Türkiye tarafından kullanılmasına ilişkin haberlerin gündemde olduğu bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Görüşmenin diğer bir ana gündem ise TSK destekli Trablus’a bağlı güçlerin, Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu karşısında ilerleme kaydetmesinin ardından Türkiye ve Rusya arasında yürütülen Libya konulu müzakerelerdi.

Emperyalizm 2011’de Kaddafi’yi linç ederek ülkeyi işgal etmişti. O günden beri ülkenin kaynaklarını kasalarına aktarmak adına yapmadığını bırakmayan emperyalistlerin Libya üzerindeki oyunları bitmek bilmiyor. Kendi aralarındaki çelişkilerin ifadesi olan Hafter-UMH(ulusal mutabakat hükümeti) çatışması ülkede suların durulmamasına sebep oluyor. Emperyalizmin maşası TSK’nın Libya’da olması ülkede tartışmalara sebep olmuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.