Jacob Blake Hastanede Ağır Yaralı Yatarken…

Henüz 29 yaşında ve 3 çocuk babası olan Jacob Blake neden vuruldu, azılı bir katil azılı bir uyuşturucu baronu muydu? Hayır! Sadece ev içi tartışma üzerine gelen polis Jacob Blake’i öldürerek KATİL olduğunu tekrar gösterdi.


Pazar günü Amerika’nın Wisconsin şehrinde görgü tanıklarına göre aile içi kavga yüzünden yardıma çağrılan polis tarafından çocuklarının gözü önünde sırtından vurulan Jacob Blake’in vurulma anı video ya alındı. Video’da polisin 7 kurşun ile Jacob Blake’i arkadan vurduğu duyuluyor ve görülüyor.

Bir katil ilk cinayetini neden işler?

KORKU

Katil Amerikan polisleri her ne kadar birer katil ve psikopat olarak yetiştirilmiş olsalar bile, halktan çok korkarlar. Üstelik bu halk siyahiyse daha çok korkuyorlar. Daha yeni George Floyd kasten boğazına basılarık nefessiz bırakılarak öldürüldü, üstelik elleri arkadan bağlıyken yapıldı bu. Bu defa da Jacob Blake’i kasten 7 kez sırtından vurdu ABD polisi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Elinde ne bir silah nede başka bir yaralama aleti olmadığı halde vurdukları George Floyd hayatını kaybetti.

Hangi ülkede olursa olsun bir polisin, dur ihtarına uymadığı için bir insanı öldüremez yada yaralayamaz; suçlu olup olmadığı önemli değil! Çünkü polis ne bir yargıç nede bir hakimdir. Katil Amerikan polisi 1 kere değil tam 7 kez sıkıyor adama sırtından o an arabada bulunan Jacob Blake’in 3 oğlunun gözü önünde. Görüntüleri izleyen Amerikan halkı sokaklara döküldü ve barikatlar kurdular. İşte Jacob Blake’in vurulma anı.

Ardından başlayan protestolar…

 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.