İlk Değil Daha Önce De Defalarca Korktular 30 Kilo Kalmış Bedenlerden


Bugün akşam saatlerinde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önünde duran banklar belediye ekiplerince kaldırıldı. Bankları kaldırmaya sadece belediye görevlileri değil aynı zamanda AKP faşizminin katil polisleri de katıldı. O banklarda Ölüm Orucu’nun kritik noktasında olan ve hastanede zorla tutulan Av. Ebru Timtik’in yakınları ve haftalardır nöbet tutuyordu. Sevenleri nöbet tutarken oturduğu için bankları kaldırıp insanları yaka paça göz altına aldılar.

Halkın Hukuk Bürosu:

“Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ı sahiplenmek için hastanede bekleyen 10 kişiden isimlerini belirleyebildiğimiz; NESLİHAN ALBAYRAK, FERİDUN OSMANAĞAOĞLU, ASLI KILIÇ, BARAN GÜNDOĞDU, EREN KAYA, AREN AVJİN VE EBRU TİMTİK’İN DAYISI YILDIRIM DENİZ İŞKENCELERLE GÖZALTINA ALINMIŞTIR.”


Katil AKP’yi artık sadece Türiye değil tüm Dünya biliyor, görüyor ve duyuyor. Ne AKP iktidarı saklamaya çalışıyor nede dünya artık gözlerini kapatıyor.

Avukatlar dünyanın herbir yanından meslektaşlarına destek olmak için her türlü imza toplama ve hükümeti adaleti sağlamaya davet ettiler. Vicdanı ve Adalet anlayışı olan tüm insanlar, Belçika’dan, Hollanda’dan, Almanya’dan, Yunanistan’dan, Avusturya’dan, İtalya’dan… Heryerden halk ölüm orucundaki avukatları duydu ve duyurmaya çalıştı. Katil AKP İktidarı çok uğraştı ölüm orucunu duyurmamak, her şeyi sansürlemek için.

Bankları neden kaldırdıklarına dair soru sorulduğunda ne cevap verirlerse versinler sebebi biliniyor. Ölüm orucundaki halkın avukatlarına zorla müdahale işkencesi yapılmasın, serbest bırakılsın diye nöbet tutanları ordan kaldırmak, oradan da dünyaya yayılan adalet talebini susturmak.

ÇHD: “yalnızca bir deri ve bir kemikten ibaret, 33 kiloluk bir candan değil; haklılığına olan inancıyla haksızlıklarınızı yüzlerce gündür yüzünüze vurmasından, hakikatten korkuyorsunuz. Ebru adalet istiyor, adil olmadığınız gerçeğiyle yüzleşmekten korkuyorsunuz…

Yargıçlar tahliyeyi “kaçma şüphesi var” diyerek redediyor. Yürüyemen, hayatta kalmak için içmesi gereken suyu bile içemeyen bir insan, nasıl kaçabilir? Demek ki bu yalan, göstermelik bir gerekçe. Gerçek önümüzde, yasa açık: Ebru derhal tahliye edilmeli!

Yalnızca adil yargılanma haklarını talep eden Ebru ve Aytaç’a düşman hukuku uygulanıyor ve bu hukuksuzluk şuan Ebru’yu öldürüyor. Beklerseniz, yarına bir insanın hakkını teslim etmeyerek onu öldürmenin suçluluğuyla uyanacaksınız.Sağlık raporlarına rağmen tahliye edilmeyen Ebru Timtik ölüyor. Ebru’yu yaşatabilmek için acilen tahliyesi ve bağımsız hekimlerce sağlığının kontrolü gerekiyor.

Vereceğimiz ses, Ebru’nun zor aldığı nefesine nefes olacaktır. Vereceğimiz karar yaşam ve ölüm arasında olacak. Adli Tıp Kurumu raporunu uygulayın ve Ebru’yu hemen tahliye edin. Tahliye edin ki yaşatalım.”

Bu video’yu sizin için hazırladık… İyi Seyirler…

Müzik ve Söz: Grup Yorum – Halkın Avukatları

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.