İzmir’de Deprem…Faşizm Yıkar Halk Yapar!

İzmir’de dun 6.6 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Şuana kadar açıklanan bilgilere göre 25 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı 804’e yükseldi. Her depremde, selde… afetlerde ölen biz. Yaralarımızı dayanışmamızla, birliğimizle saracağız.

Türkiye deprem ülkesi olduğunu defalarca kanıtladı. Marmara depremi en büyük depremdi İstanbul’da taş üstünde taş kalmamıştı. Halkımız göçük altında can verdi. İzmir depreminde de benzer görüntüler ortaya çıktı.

Ölümlerin Sorumlusu Deprem mi?

Orman bakanı, depremden geriye kalan enkazın üstünde poz verirken, Dinsizlik ve imansızlıkla suçlanan İzmir halkı kendi halkına yardıma koştu. Oteller, Cem evleri kapılarını açtı, restoranlar mutfaklarını açtı. Bir köpek bile insan hayatı kurtardı. Ama bir tek AKP iktidarı can derdinde değil enkaz başında poz verme derdinde. Onlar ölmüyorlar nasılsa. “Yaraları saracağız” “önlemler alacağız” gibi ezberlenmiş cümleleri söylemekten başka bir şey yapmıyorlar. AKP’nin yine ayni sözleri söylemek dışında bir şey yapmadığını yasadığımız her depremde tekrar tekrar görüyoruz

Bedenlerimizin depremde yıkıntı altında kalmasının sorumlusu deprem değil. Doğal afetler değil, faşizm AKP iktidarı öldürüyor. Halkın Mimarlarını işten çıkarma emrini verenlerdir. 10 tane tuğla eksik olsa ne olur diyenlerdir. Sahte diplomalarla torpille görevlendirilendir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.