Av. Şaraldı Gözaltında İşkence Görüyor

Avukat Seda Şaraldı 29 Ekim tarihinde ailesinin evinde gözaltına alınmıştı. Halkın Hukuk Bürosu 30 Ekimde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda gözaltının ardından yoğun işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldığını açıkladı. 

Avukat Seda Şaraldı Denizli Tavas İlçe Jandarma Karakolunda 24 saatten uzun bir süre tutuldu ve 30 Ekim sabahı 5 gibi yola çıkarıldı. Şaraldı yol boyunca tam 8 saat boyunce ters kelepçe ile tutuldu. 

Salgın dönemi olması bilinmesine rağmen  Anadolunun çeşitli illerinden alınan diğer gözaltılarla aynı otobüse bindirilmiş. Bu otobüste insanlar sıkışık bir şekilde konulmuştur. İnsanların sağlığı salgın günlerinde hiçe sayılmıştır. Covid 19 testi pozitif çıkan bir insanın gözaltına alınanlar arasında olmasına rağmen insanların bu şekilde sıkışık bir halde İstanbula getirilmesi açık bir şekilde insanlık suçudur.

Av. Seda Şaraldı’ya “parmak izi” alınması bahanesiyle açık bir şekilde işkence yapılmıştır. Şaraldı’nın parmak izi alınma işlemi sırasında kafasına defalarca tekme atılmıştır.

HHB yaptığı açıklamada“İşkence insanlık suçudur. Tüm meslektaşlarımızı, hukuk örgütlerini ve halkımızı savunmaya yapılan bu işkencelere ses çıkarmaya çağırıyoruz…” dedi.

Büyük korku içinde olduğunu belli eden AKP faşizmi battıkça saldırdıyor. Halkı ve halkın yanında olan herkesi sindirmek için başlatılan bu gözaltılar AKP’nın devrimcilere yönelik acizliği ve çaresizliğidir.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.