İzmir Tabip Odası: “Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz

İzmir Tabip Odası, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin de katılımıyla Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı. İktidara seslenerek acil, kapsayıcı ve inandırıcı bir program açıklanmasını istediklerini ifade edildi. 

Pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin ve siyah kurdelanın’da yer aldığı, “Yönetemiyorsunuz, tükeniyorsunuz” yazılı pankartla yapılan eylemin basın açıklamasını Operatör Doktor Lütfi Camlı okudu. 

Ülkeyi yönetenlerden salgın tedbirleri, salgın bütçesi, salgın koordinasyonu, salgın planlanması konusunda acil, kapsayıcı ve inandırıcı bir program açıklamalarını beklediklerini ifade eden Camlı, “TTB olarak uzmanlık dernekleri ile birlikte Covid izleme heyetimizin birikimini ve önerilerimizi paylaşabileceğimiz bir zeminin oluşmasını, ülkeyi yöneten hükümetin bu konuda çağrıcı olmasını istiyoruz” dedi.  

Camlı, sağlık çalışanlarının çalışma sürelerinin 6 saate indirilmesini, dinlenme yer ve zamanlarının pandemi göz önünde bulundurularak yapılandırılmasını ve yeterli sayıda kişisel koruyucu ekipman sağlanmasını, bu hususta hiçbir aksama yaşanmamasının sağlanmasını istediklerini belirti. Camlı, “Çalışma yaşamı, ulaşım, eğitim başta olmak üzere toplu bulunma ortamlarına dair insan yaşamını önceleyen, insan emeğinin değerini koruyan yasal ve idari düzenlemelerin hak kaybı yaratmadan ve en dezavantajlı, yoksul kesimleri emekçileri gözeterek ivedilikle yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.