Yunanistan’da Fyssas İçin Eylem

ATİNA’da 18 Eylül 2013’de solcu müzisyen Pavlos Fyssas, Neo-Nazi  faşist parti Altın Şafak üyesi tarafından bıçaklanarak öldürülülmüştü. 34 yaşındakı müzisyen ‘nin ölümü, Yunanistan’daki işten çıkarmaları ve kesintileri protesto için düzenlenen grev sırasında meydana gelmişti. 

Fyssas katledilmesinin 7 yılında Yunanistan’da anıldı.  Atina’dan 12 km uzaklıkta bulunan Pire kentindeki gerçekleştirilen yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yürüyüşe Fyssas’ın ailesi de katıldı. Cinayet Selanik kentinde de lanetlendi.

Pavlos’un katili Altın Şafak hakkında açılan davanın karar duruşması ise 7 Ekim 2020’de görülecek. Fyssas’ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, mahkemenin kararının “Pavlos ve Nazi şiddetinden zarar gören herkesin anısına” asgari bir adalet sağlamasının beklendiği belirtildi. Aile, 7 Ekim’de halkı bir kez daha sokağa çıkmaya çağırdı.

Altın Şafak hakkında açılan dava 5 yıldan uzun bir süredir devam ediyordu. Davada, merkezi yönetim de dahil olmak üzere Altın Şafak’ın bazı üyeleri cinayet, cinayete teşebbüs, yasadışı silah bulundurma, ırkçı şiddet, kara para aklama ve suç örgütü işletmekle suçlanıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.