İşveren Grevi Kırmak İçin Dışarıdan İşçi Getirdi!

Çalıştıkları Baldur Süspansiyon fabrikasının patronu, fabrikasındaki işçiler greve hazırlanırken grevi kırmak için dışarıdan işçi getirdi. Duruma karşı çıkan işçiler ve sendika yönetimi gözaltına alınırken fabrikadaki grev hazırlıkları devam ediyor.

 DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, işten çıkarılan sendika üyesi işçilerin yeniden işbaşı yapması, sendika ve toplu iş sözleşmesi haklarının tanınması talepleri için grev kararı almıştı. İşveren ise işçiler greve çıkmaya hazırlanırken, bu sabah saat 04.00 civarında dışarıdan 15 kişilik bir ekibi fabrikaya sokup, çalıştırmak suretiyle grevi kırmaya çalıştı. Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün adlı üç işçi ve Birleşik Metal-İş Gebze 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın gelen polislerce gözaltına alındı.

Ülkenin dört bir yanında devam eden grevlerin yanı sıra her gün yeni grev haberleri gelmeye devam ediyor. Ülkenin çok büyük bir ekonomik krizin içinde olduğunu işçiler de evlerine götüremedikleri ekmeklerinden anlıyorlar. İşçiler çalıştıkları saatlerin parasını, tazminatlarını dahi alamazken AKP iktidarı kendi yandaş firmalarına yüzbinlerce lira dağıtıyor. Ancak işçiler bunları görüyor ve ayaklanıyor. Haklarının tanınması için direniyorlar. İşverenlerin tüm grev kırma çabalarına rağmen her direnişte olduğu gibi işçiler kazanacak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.