Halka Yeni Vergiler Gelirken Yandaş Firmalara Vergi İndirimi!

AKP iktidarı yandaşa tüm hızıyla destek vermeye devam ediyor. 10 yıl içinde işçilere yaptıkları hak gaspları yüzünden beşli çete olarak anılan Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol’a toplamda 100’den fazla kez vergi, resim, harç indirimi yapıldığı öğrenildi.

Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a 12 Ekim tarihinde verdiği soru önergesinde bu beş şirkete kaç kez Vergi, Resim ve Harç İstisna Belgeleri’nde indirim yapılığını sormasının ardından gelen cevapta 5 şirkete 100’den fazla kez indirim yapıldığı açıklandı.

Halk vergiler yüzünden evine yiyecek alamazken, küçük esnaf vergiler altında ezilip dükkanlarını kapatırken, işçilerin maaşlarının %20’ si vergilere kesilirken AKP iktidarı halktan aldığı vergileri yandaş firmalarına yediriyor. Asıl vergi vermesi gereken firmalar halkın vergilerini dahi yiyor. Para yüzünden gözü dönmüş bu firmaları AKP iktidarı ise destekliyor. Kapitalizmi iliklerimize kadar hissettiğimiz bu vergi indirimleri yüzünden insanlar yataklarına aç giriyor. AKP iktidarı kendi sonunu işte böyle hazırlıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.