Erdoğan Soylu Korosu

Dün AİHM yıllardır hapiste tutulan HDP Eş genel başkanı  Selahattin Demirtaş hakkında “derhal serbest bırakılmalıdır” kararı verdi.

Bu karar Türkiye devletinin de altına imza attığı anlaşmalar gereği ülkemiz iç hukukunda bağlayıcıdır, uygulanması mecburidir.

Roboski, Devrimci avukatlar, Ölüm orucundaki Halkın avukatlarının tahliye başvurusu gibi bir çok davada AKP faşizminin destekçiliğini yapan AİHM’in bu kararını Erdoğan ve Soyla beğenmedi. Bu kararda da AKP’yi desteklemesini bekledikleri belli olan Erdoğan ve Soylu sırayla basının karşısına geçerek AİHM’in kararını eleştirdi ve uymayacakları yönünde demeç verdi.

Erdoğan “AİHM’in Demirtaş kararına da değinmek istiyorum. Bizim mahkemelerimizin yerine geçecek karar veremez. Mahkemelerimizce bu karar değerlendirilir. AİHM kararı iç hukuk yolları tükenmeden almıştır” açıklamasını yaptı. Altına imza attığı anlaşmaya uymak zorunda kalacağının yarattığı panicle çaresizce yalan söylüyor Erdoğan. AİHM ülkede iç hukuk yolları tükenmemiş dosyaları başvuru aşamasında red ediyor.

Soylu ise bugün Polis teşkilatı ile yaptığı video konferansta: “Kusura bakmasınlar Avrupa bugün gırtlağına dayanmış bıçağın farkında değil. Tehlikenin farkında değil. Kendilerine akıl, nizam diliyorum. Alacaklarını da zannetmiyorum. Avrupa’nın içinde gözlerini Türkiye-Müslüman düşmanlığı bürümüş. Dönüp kendilerine gelmelerini elbette bekliyoruz. ‘mış gibi’ uyguladıkları evrensel kurallara yapmalarını diliyorum” şeklinde ne dediği anlaşılmayan cümleler kurduktan sonra karar hakkında şöyle dedi: “Demirtaş teröristtir. AİHM’in almış olduğu karar, boşlukta bir karardır. Hiçbir anlamı yoktur. Çok net ve açıktır. Türkiye’nin hukuk sisteminin, idari yapısının yıllardır şahit oldu bu hâli Türkiye düşmanlığı üzerinden sergileyen Avrupa temizleyemez, temizleyemeyecektir” diye konuştu. Soylu aynı konuşmada ülkede çıplak arama işkencesi gerçeğini gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında da konuşan Soylu, “Gergerlioğlu bir FETÖ’cü teröristtir. Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ’nün sözleriyle bunu ifade etmektedir. Zihni bulanmış, aklı gitmiş. FETÖ teröristi olan… Açık söylüyorum. Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, suç duyurusunda bulunduk defalarca. Gereği yerine getirilsin” dedi. 

Soylu, 'Çıplak arama' ile mücadele eden HDP'li Gergerlioğlu'na 'FETÖ'cü  terörist dedi - Evrensel

 YASA, KURAL, AHLAK TANIMAYAN, KONUŞMAYI DAHİ BİLMEMESİNE RAĞMEN SABAH AKŞAM YALAN SÖYLEYEN  SÜLEYMAN SOYLU ÖNÜNE GELENE KÜFÜR EDİYOR. KONTROLLERİNİ YİTİRMİŞ BİR HALDE HERKESİ TERORİST İLAN EDİYOR. SANKİ YARGI VARMIŞ GİBİ MAHKEMELERİ GÖREVE ÇAĞIRIYOR…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.