İşte AKP Adaleti: Davaya Berkin’le ilgili ‘terörist’ tweeti’ni beğenen hakim atandı

Haziran ayaklanmasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın faili olduğu gerekçesiyle yargılanan polis Fatih Dalgalı’nın davasına, Berkin’e ‘terörist’ denen bir tweet’i beğenmiş Galip Mehmet Perk hakim olarak atandı.

AYM'ye göre Erdoğan'ın Berkin Elvan'a "terörist" demesi kötü muamele yasağı  ihlali değil

Berkin Elvan davasında yargılanan tek polis Fatih Dalgalı. Ancak Berkin’in asıl katilinin kim olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Meydanlarda acılı annesini yuhlattıran, “emri ben verdim” diye höyküren Erdoğan asıl katilidir.  Berkin’i katletmeleri için emir verdiği polisler Erdoğan başta olmak üzere AKP iktidarının koruma kalkanına sahip.

BERKİN’in Katili AKP İktidarıdır

Berkin Elvan Soruşturmasında 21 Polisin Kimlik Bilgileri Savcılıkta | FAİLİ  BELLİ

Mahkemenin önceki başkanı Canel Rüzgar, davanın karar aşamasında Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından Yargıtay’a atanmıştı. Elvan ailesi, bu adımın davaya açık bir müdahale olduğunu dile getirmişti. Evet ülkemizde devlet katlediyor. Ve adalet arayışlarından zerre sonuç çıkmaması için her şey yapılıyor. Berkin’in katili polisin yargılandığı davaya Berkin’e “terrorist” diyen paylaşımı beğenen hakim görüntülü tetikçinin adil olması beklenebilir mi? Hayır.

AKP’nin iktidarda olduğu süre boyunca belki en kaba yalanı, ülkemizde  “bağımsız yargı” olduğudur. Bu yalanı utanmazca tekrarlamalarının sebebi ise AKP’nin yolunda gittiği Göbels öğretisidir. “Yeterince büyük bir yalan söyler ve onu tekrar etmeye devam ederseniz, insanlar sonunda ona inanmaya başlayacaklardır”.

Berkin için 2771 gündür adalet işlemiyor.  Berkin’in davasına atanan hakimden neden ve kim tarafından adaletin işletilmediği çok daha açık ve net görülüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın