AKP saldırmaya devam ediyor: Boğaziçi’ne destek veren asistanlar işten atıldı

ODTÜ’de iki öğrenci asistanının Boğaziçi Üniversitesi rektör protestosu eylemine katıldıktan sonra görevlerine son verildi.  Asistanların işten çıkartılmalarını meclis gündemine taşıyan CHP milletvekili Levent Gök, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Anayasal haklarını kullanarak barışçıl eylemlere katıldıkları için işlerine son verilen öğrenci asistanlarının görevlerine dönebilmeleri için hangi çalışmalar yürütülmektedir?” diye sordu.

CHP, cevabı herkes tarafından bilinen sorular ile muhalefet yaptığını zannediyor. Tabii ki AKP kendisine karşı olan, Boğaziçi öğrenci hareketini destekleyen başka asistan var mı onu araştırıyordur. Bulduğunda onların da işine son vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

AKP, politikalarına karşı olan, muhalif olan her kesime saldırıyor. Muhalefet  kendilerine karşı eyleme dönüştüğünde ise AKP’nin politikalarında tek ölçü “kinder”. Büyük bir kinle düşmanına saldırır veya saldırmak için uygun koşullar hazırlar. Ama intikam alma amacını hiç unutmaz.

Halka-haklıya düşman AKP faşizmine karşı mücadele edenlerin, AKP’nin halka ve haklıya duyduğu kin kadar, kin ve mücadele azmine sahip olmaları gerektiği bir gerçek. O azim ve kin bileylendiğinde ancak halk düşmanı AKP ve benzerlerinin sonları gelecektir.

Levent Gök’ün, soru önergesinde  8 asistanın işinden atıldığı gerçeği ortaya çıkmış oldu. Şöyle dedi:  “ODTÜ bünyesinde görev yapan 8 öğrenci asistanının görevlerine bütçe kesintisi sebebiyle son verildiği öğrenilmiştir. Lisansüstü koordinatörleri tarafından sert bir dille uyarıldıklarını ifade etmekte, bir önceki hafta öğrenci asistanı alımı yapıldığı halde kendilerinin görevlerine son verilmesine anlam veremediklerini belirtmektedirler. Özellikle dar gelirli öğrencilere maddi destek sağlayan ve cüzi ücretler karşılığında yapılan öğrenci asistanlığı görevinden alınan çocuklarımız mağdur edilmişlerdir”.

Sosyal ağlarda paylaşın