İşkencenin fotoğrafını çeken avukat savcılığa iafadeye çağrıldı…

TJA üyesi Rojbin Çetin’in, DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında evi köpeklerle basılarak gözaltına alınmasının ardından, işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

26 Haziran’da Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik soruşturma kapsamında birçok kentte yapılan ev baskınlarında aralarında yerine kayyum atanan Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naside Toprak, Gazeteci Ayşe Kara, Rosa Kadın Derneği aktivistleri ve avukatların da bulunduğu toplam 44 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasından biride Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu ve Tevgera Jinên Azad (TJA) üyesi Rojbin Çetin’di. Kayyum öncesi Van Edremit Eşbaşkanı Rojbin Çetin’in evine köpeklerle giriliyor ve 3,5 saat içeride kalınıyor. Çetin’e özel yöntemle işkence yapılıyor.

Çetin götürüldüğü İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltı esnasında çekilen fotoraflardan işkenceye maruz kaldığı gözüküyor. Fotoraflarda Çetin’in sol gözünün altında morluk, boğazında ise kızarıklıklar olduğu görülüyor. Rojbin Çetin adi tıpa tekerlekli sandalye ile götürüldü.


Rojbin Çetin’e yapılan fotoğraflarını çeken avukatı ise Savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. İfadeye çağırılan avukat: “Beni neden ifadeye çağırdıklarına dair bir suç bile isnat edemediler. Sürece dair Baro ile birlikte bir açıklama yapacağız.” dedi.

AKP faşizmi saldırmaya, ev baskınlarına, gözaltılara, işkenceye ve baskılara devam ediyor. İşkenceciler, hukuk tanımayan iktidardan cesaret almaktadır.

İşkence Haberlerine Alışmayın ve Size Gelmesini’de Beklemeyin…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.