İşkenceciye Değil İşkenceye Uğrayana Ceza

Kayseri’nin Sarız ilçesinde polis ve jandarmanın işkencesine uğrayan Nihat Akkaya’ya 1 yıl 15 gün ceza verildi.

Ülkemizde haksızlık, adaletsizlik yapanlar değil uğrayanlar cezalandırılır. İşkenceye uğrayan değil, işkence raporu veren doktora ceza verilir. Halkın çocuklarını kamerala önünde katleden katil polisler değil, fotoğrafı çeken gazeteci cezalandırılır.

Sarız’da da asker ve polislerce işkence edildiği için suç duyurusunda bulunan Nihat Akkaya’ya ‘kamu görevlisine iftira atmak’tan 1 yıl 15 gün ceza verildi.

Ters kelepçeyle röntgen çekildi

Akkaya’nın yüzünde ve vücudunun çeşitli yerinde morluklar ve ezilmelerin olduğu tespit edilirken, hakkında darp raporu düzenlendi. Kırık ve çıkık için ise doktor Akkaya’yı röntgen çekimine sevk etti. Akkaya’nın röntgen filmi ters kelepçeleri açılmadan çekildi. Daha sonra Akkaya, Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne oradan ise Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 13 gün gözaltında kaldıktan sonra 23 Ağustos 2017’de Antalya Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Nihat Akkaya serbest bırakılırken eşi Rafiye Akkaya “Örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Savcı suç duyurusunda bulunan Akkaya’nın kendi kendisini darp ettiğini söyledi 

İşkenceye uğrayan Nihat Akkaya’nın vücudundaki yaralar için de Savcının cevabı hazır: Akkaya kendi kendisini darp etmiştir. İşkenceyi, işkencecileri aklama görevini layıkıyla yerine getiren mahkeme başkanları, savcılar da en az işkenceciler kadar suçlu olduğunu gösteren bir başka dava daha…

23 Mart 2019’da başlayan yargılama sonucunda mahkeme Nihat Akkaya hakkında, “Kamu görevlisine iftira” ve “Kamu görevlisine hakaret” suçlamalarından 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Mahkeme ayrıca Akkaya hakkında “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan beraat kararı verdi.  Akkaya’nın eşi Rafiye Akkaya ve kayınvalidesi Vahide Türk hakkında ise  “Yalancı tanıklık” yaptıkları gerekçesiyle 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verilerek, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Mahkeme hükmün açıklamasını geriye bıraktığı için dosyanın istinafa gitmesi de engellenmiş oldu. Rafiye Akkaya, “Örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla tutuklandığı davadan da beraat etti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.