AKP Adaletsizliği: Roboski Katilleri Değil Katledilenlerin Ailesi Tutuklu

9 yıl önce Şırnak’ta Roboski katliamı gerçekleştirildi. Katliamda çoğu çocuk olmak üzere 34 kişi katledildi. Her birinin katırlarla taşıdığı 2 bidon mazot, birer kilo çay şeker vb.’nin bedeli olarak üzerlerine tonlarca bomba yağdırıldı. Daha sonra katil devlet diğer katliamlar gibi bu olayın üstünü de kapatmaya çalıştı. Dava yollarını kapattı. Anma yapmak isteyenleri gözaltına alarak tutukladı.


Ülkemizde her zaman olduğu gibi tersine hukuk işledi bu katliamda da.
Bombardımanda katledilen Serhat Encü’nün kardeşi Veli Encü ve Nevzat Encü’nün kardeşi Barış Encü yapmış oldukları eylem, etkinlik, açıklama ve yorumlardan kaynaklı tutuklandı.
Birçok aile hakkında “sınır ihlali, mahkemeyi oyalama, eylem ve etkinlik yapma, fotoğraf, pankart taşıma” gibi gerekçelerle çok sayıda dava açıldı.
Kardeşini kaybeden Veli Encü, annesi Halime Encü’nün anlatımıyla “evime misafir olarak gelip, yedirdiğim, içirdiğim iki kişinin komplosu” sonucu aldığı 5 yıl cezadan dolayı 2 yıldır tutuklu diyerek faşizmin itirafçı politikasına isyanını da dile getirdi. Veli Encü’nün hapis yattığı davanın dışında açılmış 5 davası daha sürüyor. Nevzat Encü’nün kardeşi Barış Encü da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımdan dolayı aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası nedeniyle iki yıla yakındır tutuklu.
Bazı yakınları tutuklanırken bazıları ise sırf katliamda katledilenleri andıkları için binlerce lira para cezasına maruz kaldılar. Faşizm önce insanları katlediyor, sonra yakınları, onları unutmayanlar, ananlar, adalet isteyenler hapis cezalarına, para cezasına maruz bırakılıyor. İktidarın maşası olmuş yargı katliamı yapanları değil katledilenleri cezalandırıyor. Katliamın üzerinden 9 yıl geçmesine, anma yapanların tutuklanmasına, işkence görmesine rağmen her yıl anma yapılıyor. Halk hiçbir katliamı unutmadığı gibi Roboski Katliamını da unutmuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.