Üsküdar belediyesi’nde İşçi Kıyımı

İşsizliğin her gün arttığı günler yaşanıyor. Üsküdar belediyesi 100 işçiyi işten çıkarttı. AKP’li belediye hiç bir gerekçe sunmaksızın işçileri kapının önüne koydu. İşçilerin yaptığı açıklamalara göre işten çıkartmalar muhalif olduklarından AKP’nin politikalarını eleştirdiklerinden dolayı. İşçiler, “Seçimde söz verdikleri kişilere yer açmak için arkası sağlam olmayanları işten çıkarıyorlar” dedi.

CHP’li belediyeler AKP’nin işe aldıklarını işten atıyor. AKP’li belediyeler AKP’li olmayan tüm işçileri işçten çıkartıyor. Hele belediye HDP’nin ise buna belediye başkanını görevden alıp kayyum atayarak başlıyor.

CHP,  AKP zamanında işe almaların ve “liyakat”a göre  değil AKP’ye yakınlık ölçülerine göre yapıldığını iddia ederek işten çıkartıyor. AKP kendinden olmadığını bildiği, muhalif, solcu kimseyi belediyelerde bırakmıyor, işten atıyor.

İşsizlik artık yüzde 15’i aşmış durumda iken insanları işsiz bırakanlar iş umudu ile işsizlikten bunalanlar kandırıp kullanıyor.

İşten çıkartılanlar düzen partilerinin birbirleri ile dalaşmalarının mağduru olduğu bir gerçek. Düzen kimseye iş imkanı sunamıyor. Oy toplamak için işe alımlar yapılıyor. Ve seçimlerden sonra işçi kıyımları yaşanıyor.

Üsküdar belediyesinin işten çıkardığı işçilerin bağlı bulunduğu Hak-İş işçileri yalnız bıraktı. Gerici sendika işten atılan işçilerin büyük çoğunluğunun işlerine iade edildiğini sadece 38 işçinin kaldığını iddia etti. Bu işçilerin ise “performans düşüklüğü” gerekçesi ile işe alınmadıklarını iddia etti. Ancak işçiler işten atılanların bazılarının hizmetlerinden ötürü ödüllendirilmiş işçiler olduğunu ve işten çıkartılan işçilerin işlerine geri alınmadıklarını dile getirdi.

Eylem yaptılar.

İşten çıkarılan  işçi Eyüp Menteş  organize bir şekilde işten çıkarıldıklarını ifade ederek, “Ağustos’un 23’ünde çıkarıldım ben de. Gerekçesini sorduğumda ‘bilmiyoruz’ yanıtını aldım. Benim bir tane tutanağım yok, emre itaatsizliğim yok. Seçimde söz verdikleri kişilere yer açmak için arkası sağlam olmayanları işten çıkarıyorlar. İnsanlar 3-4 günde bir çıkarılarak kimsenin kimseden haberdar olmaması ve toplu bir eylem yapılamaması hesaplanmış. Organize bir şekilde işten çıkarıldık” şeklinde konuştu.
Bugün belediye binası önünde bir basın açıklaması yaptıklarını anlatan Menteş, “Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, basın açıklamalarına devam edeceğiz. Diğer arkadaşlarımızı da yanımıza çekebilirsek oturma eylemi yapacağız” diye konuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.