Belçika’da Türkiye Konsolosluğu Önünde Protesto Eylemi

“Grup Yorum Gönüllüleri” Belçika’nın Anvers şehrindeki Türkiye konsolosluğunun önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi. 25 eylül öğlen saatlerinde yapılan eylem ile ilgili sorduğumuz soruyu cevaplayan bir Grup Yorum Gönüllüsü şunları söyledi:


“17 eylül günü, o tarihte açlık grevinin yüzlü günlerine yaklaşan Grup Yorum elemanları Helin Bölek ve Bahar Kurt’un mahkemeleri görülüyordu. Adil yargılanma, Grup Yorum üzerindeki baskılara son verilmesi, tutuklu grup üyelerinin serbest bırakılması ve konser yasaklarının son bulması gibi çok haklı ve meşru talepler için direnen Grup Yorum ile dayanışmak amacı ile bir eylem yapmak isteyen gençlere saldırı oldu. Dev-Genç’li üç genç ellerinde dövizleri ile demokratik haklarını kullanırken Anvers konsolosluğu tarafından kışkırtıldığını düşündüğümüz bir kaç faşistin ve bizzat konsolosluk çalışanlarının saldırısına uğradı. Kamera görüntülerinde çok açık görülüyor bu saldırıyı yapanlar. Kızları yaşında diyebileceğimiz 3 Dev-Genç’liye saldıranları isteyen herkes Gerçek Haber Ajansı ve sosyal medya hesaplarından görebilir. ”


Açıklamasının devamında Anvers konsolosluğunun Türkiye ‘deki faşizmi buraya taşıdığını dile getiren Grup Yorum Gönüllüsü “Akıllarınca korkutmaya çalışıyorlar. Ama biz asla korkmayacağız. Grup Yorum ‘un taleplerini savunacağız. Onların buralardaki sesi olacağız. Demokratik hak ve özgürlüklerimizden bir iki kışkırtılmış faşistin saldırısı oldu diye vazgeçeceğimizi düşünen Anvers konsolosu Türkiye’ye baksın. Grup Yorum tarihine baksın. Türkiye faşizminin Grup Yorum’u susturmak için denemediği saldırı yöntem yoktur. Ama susturabilmiş mi? Asla. Bugün buradayız. Faşist saldırılardan sonuç alacağını zanneden AKP temsilciliği bunu asla göremeyecek, ülkedeki şefleri gibi hevesini kursağında bırakacağız” dedi.
Sürekli slogan atan grup adına bir açıklama okundu. Grup Yorum Gönüllüleri imzalı açıklamada “Faşist saldırılardan Belçika devleti de sorumludur. Bundan önce Belçika’da yaşanan Demokratik eylemlere yapılan saldırılar hakkında benzer saldırılarda Belçika devleti tam bir soruşturma yapmadı veya yapmak istemedi.” denildi.
Konsolosluk bahcesinden cep telefonu ile görüntü alan konsolosluk görevlilerine müdahale eden bir eylemci: “Zaten canlı yayın yapıyoruz. Aklınız sıra bizi korkutacaksınız. İnsanları fişleyeceksiniz. Tüm halkı fişleyin! Korkmuyoruz sizden” diyerek tepki gösterdi. Belçika basınının da ilgi gösterdiği eylem 1 saat sürdü.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.