İrlandalı Şairlerden Grup Yorum’a Destek!

Merhaba, ben Belfast (İrlanda) merkezli bir şairim ve konuşma özgürlüğü için bir şiir aktivisti kampanyası yaratan İrlandalı şairlerden oluşan bir kolektifin parçasıyım. İrlanda siir gününde bizler cezaevinde olan aktivistlere ve sanatçılara şiirsel mektuplar ve şiirler yazıyoruz, buna halkıda dahil etmek için kanatlı sayfamızda başlattık. Proje diğer girişimlerle devam ediyor, Grup Yorum’a ve İbrahim Gökçek’in anısına kolektif bir mektup yazdık (her insana bir satır düşürüyor, böylece yüzlerce kişiden oluşan bir mektup var). Dayanışma için mektupu buraya ekliyorum ve eğer ilişkiniz varsa bize bildirin bu mektubu Türkiye İnsan Haklarına göndermek istiyoruz. Kanatlı harfler yeni (Nisan ayında oluşturduk) ve 804 kişiyiz ve sayfa ile 8000 kişiden daha fazlasıyla etkileşiyor, Yani bu mektup gerçekten kolektif bir mektup, kalbimizden geliyor!

Grup Yorum’a yazılan mektup: 

Sevgili Grup Yorum

Bu mektubu hepinize ve İbrahim Gökçek’in anısına dayanışma içinde gönderiyoruz. Bu, aktivist şiirin bir girişimi olan kanatlı harflerin katılımcıları ve takipçileri tarafından fb’ye tek satır ekleyerek ve ekleme yapılmış bir topluluk mektubudur; İbrahim Gökçek’e, cezaevindeki eşine ve Grup Yorum’un üyelerine teşekkürler. Siz ve İbrahim Gökçek tüm dünyada duyuldunuz. Özgür şarkılarınız sokakları doldursun, içimizde ve dışımızda olan hapishanelerin zincirlerini kırsın! Sizin şarkılarınız bizimde olsun. Müziği seven herkes buna engel olunamayacağını bilir. Sizin şarkı adalet ve özgürlük için savaşan bir erkek ya da bir kadın olduğu yerde, her yerde gelecek, beklemek ve zaten yürümek olanlara direnmek yeteneği olanlara cesaret verebilir.Sizin şarkılarınız, nerede olursa olsun erkek ya da kadın adalet ve özgürlük için savaşan yürümekte olan herkese direnme ve cesaret verebilir. Ödediğiniz bedeller insanlığı iyileştirsin. 

Suça sessiz kalmak en büyük suçtur. Kelimeler bir gün kayıtsızlığı yok etsin. Çünkü adınız ve müziğiniz dünyanın takip etmesi için köprüler kuruyor; dünya adımınız olmadan daha fakir. 

Ama senin sesin, İbrahim, biz hala gök boyunca duyuyoruz. Ellerimizle sana çiçek getiriyoruz, İbrahim, ve hala ezilen ve esir kalanlar için özgürlük ve adalet istiyoruz. Cesaret güvercinleri seni destekliyor. Uzun bir mücadeleden sonra hala yaşıyorsunuz, 323 oruç gününden sonra, idealleriniz fırtınaya bir rahatlama gibi bizimle kalıyor. Direnişin bizim gücümüz. Zulüm karşısında bütünlüğünüze ve cesaretinize saygı duyuyoruz. Sen, kahraman. Biz, tüm özgür dünyanın vatandaşları olarak, ifade özgürlüğünün her yerde güvence altına alınmasını ve özgürce konuşma ve şarkı söyleme dışında herhangi bir suç işlememiş erkek ve kadınların artık hapiste tutulmamasını istiyoruz. Yaşasın adalet yaşasın özgürlük. Hoşçakal IbrahimRuhu bir güvercin gibi saf ve hafif gidiyor. Ruhunu hatırlayalım.
Özgürlük ruhu sonsuza dek bizimle kalacak. Sesin dünyayı aydınlatsın. 

Kanatlı Harfler https://www.facebook.com/pg/WingsLetters/posts/

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.