Halkın Mühendis Mimarları tutsağı Cem Dursun mektuplarınızı bekliyor

Avrupa Grup Yorum Gönüllülerinden Çağrı:
16-17 Mayıs tarihlerini Halkın Mühendis Mimarları tutsağı Cem Dursun’a adıyoruz! Cem Dursun, halk için mimarlık yaptığı için Temmuz 2018’den beri tutsak. Cem’e mektup yazalım, onu tecritte yalnız bırakmayalım.

Cem Dursun’un mektup adresi:
2 No’lu F Tipi Hapishanesi / TEKİRDAĞ

Ne yapmıştır Halkın Mimar Mühendisleri?  

Neden sahiplenmeliyiz? Çünkü onlar; 
Halkın Mühendislik-Mimarlık bilgi ve birikimlerini Burjuvazinin hizmetine sunmayı reddeden, halktan öğrenen, halka öğreten, halkın içinde halkın sorunlarına çözüm bulan, “Saray kapılarında zalimlerin kölesi olmaktansa gecekondu sokaklarının çamurunda Halkın Mühendisi-Mimarlarıdır. Ama onlar en çok halktırlar. Anadolu halkının birer parçasıdırlar. Halk ne acı çekiyorsa onlarda paylarına düşeni almışlardır. Halkın sorunlarını, halktan öğrenerek ve halka öğreterek beraber çözüm arıyanlardır. Onlar Halklarını ve vatanlarını çok sevenlerdir. Mesleki bilgi ve birikimlerini halktan öğrendikleriyle halkla buluşturanlardır. Onlar devrimci HMM lerdir. Zulmün olduğu her dönemde, her yerde devrimcilik zorunlu bir sonuç olmuştur. Devrimcilik en geniş anlamıyla insan olmaktır. Sömürü ve adaletsizliğe karşı direnmek insan olduğumuz için meşrudur.İşte HMM’ları da bu meşrulukla ; Halk için, halkın da örgütlü gücüyle beraber, kendi olanaklarıyla herşeyi yapabileceklerini göstermişlerdir.

 – HALK BAHÇELERİ: Emperyalist tekellerin kısır tohumlara, kimyasal ilaç ve gübrelere, GDO’ya dayalı tarım ve gıda politikalarıyla ürettikleri, halka ve doğaya tahmin edilemeyecek zararlar veren besinleri yemek zorunda değiliz. K.Armutlu, Esenyurt-Kıraç Mahallesi ve Altınşehir-Filistin Mahallesinde kurdukları HALK BAHÇELERİYLE kendi besinlerini yetiştirmişlerdir. Bir avuç sömürücüler daha fazla kar elde etmek için bizi zehirleyemeyecek diyerek, bir tohum ambarı yapıp, tohumlarımızı halkımızla paylaşmak istemişlerdir. 

– RÜZGAR TÜRİBÜNÜ; AKP, elektrik hizmetlerine gizli zamlar yapıyor, diğer yandan fabrikalarda kullanılan kaak elektriğin parası halkın cebinden çıkıyor. Elektrik dağıtım şirketlerinin gelirleri, halkın cebinden takviye ediliyor. AKP’nin elektrik gibi en temel ihtiyaçlarımız iin bizi soymasına izin vermeyeceğiz, kendi elektri ğimizi kendimiz üreteceğiz ” diyerek rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretmişlerdir. 

– FERHAT GERÇEK YÜRÜTECİ,Yürüyüş dergisi dağıtırken polis tarafından arkadan kurşunlanarak felç bırakılan Ferhat Gerçek için yapılmıştır. O nedenle adını “Ferhat Gerçek Yürüteci” denmiştir. Bu yürüteç, Ferhat’ı tekerlekli sandalyesinden ayağa kaldırıyor ve ayakta gezebilmesini sağlıyor. Üstelik kimsenin yardımı olmadan kendi başına sandalyeden yürütece binebiliyor. Aynı tip cihazlar, medikal piyasasında 75 bin liraya satılıyor. Ancak HMM kendi ürettigi için 5 bin liraya mal edebiliyor ve hiçbir çıkar beklemeksizin halkımızın ihtiyacını karşılayabiliyor. 

-YERİNDE VE YERLİSİYLE ISLAH, Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm mağdurlarını haberlerde sık sık görülmüştür. Halkımızı evlerinden alıp beton yığını rezidanslara hapsetmeye çalışıyorlar. Ancak bunu bile beceremeyip, insanlarımızı çadırlarda yaşamaya mahkum ediyorlar. HMM de kentsel dönüşüm yerine “Yerinde ve Yerlisiyle Islah” diyerek, basitçe insanı evinden etmeden evlerini sağlamlaştırarak, Türkiye’de ses getiren mimari proje yarışmaları düzenleyerek, sempozyumlarla halkımızı bilinçlendirerek, kapitalist inşaat tekellerinin halkımızı sömürmesinin, evlerinden etmesinin önüne geçmeye çalışmışlardır. 

-MANTAR ÜRETİMİ,HMM mantar üretimini öğrenerek, halka öğretmişlerdir. Halkımız açlık ve yoksullukla karşı karşıya. Yeterli ve sağlıklı beslenme gibi çok çok önemli bir sorunu var. HMM de bu soruna alternatif çözümler üretmek için mantar üretmiştir. Öncelikle yoksul mahallelerde yapmışlardır bunu. Halkımız et alamıyor ama proteini mantardan karşılayabilir diyerek mantar üretmişlerdir. 
Halkımızın bu soruna alternatif çözümler üretmek istemişlerdir. En yoksullara giderek onların beslenme sorunlarına çözümler aramışlardır. -Mahallelerde temiz içme suyu ihtiyacı için arıtma cihazı ve çeşmeler, tarım kooperatifleri, çocuklar için oyun parkları,enerji üreten kondisyon bisikleti, 3 boyutlu yazıcı gibi çok geniş bir alanda sosyalist alternatifler yaratmaya çalışmışlardır. İşte halkımız ve Yoldaşlar, 
HMM halk için giriştiği kavgada tutsak düşmüştür.Onlar hep halk için,halkla beraber üreterek bu kavganan içinde olmuşlardır. Halka zülmedenlere,halk düşmanlarına karşı hep halkın yanında yer almışlardır. Bu düzenin değil,rant için değil,halkların mühendis ve mimarları olmuşlardır. Şimdi sıra bizde,tecritte karşıysanız,işkenceye karşıysanız,hak ve özgürlükten yanaysanız,adaletssizliğe karşı bir ses olmak istiyorsanız, gelin BİRLİKTE YÜRÜYELİM. Gelin BU KAVGADA SİZ DE YER ALIN. 
Onları tecritten çıkarmak, faşizmin ellinden almak bizim elimizdedir. HALKIN MÜHENDİS VE MİMARLARINA ÖZGÜRLÜK,adı altında direnişler ögrütleyebiliriz. 
Onlara mektuplar yazalım,kart atalım. Bulundukları hapishaneyi arayıp,halkın mühendis ve mimarları için özgürlük isteyelim.  ONLAR BİZİ SAHİPLENDİ ŞİMDİ SIRA BİZDE. 
SESLERİNE SES, 
SOLUKLARINA SOLUK, 
DİRENİŞLERİNE DESTEK, 
ŞİİRLERİNE MISRA 
YAZILARINA KELİME 
OLMAK İÇİN; 
SENDE BİR MEKTUP, BİR KART YAZABİLİRSİN!
 Mektuplarımızla Sahiplenelim,Tecriti Kıralım!

CEM DURSUN 
ADRES :TEKİRDAĞ 2 NOLU T TİPİ HAPİSHANESİ  Halkın Mühendis ve Mimarlarına Özgürlük!https://www.facebook.com/halkinmuhendismimarlari/Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.