Irkçı Saldırı: Hollanda’da camiye saldırı

Avrupa’nın birçok ülkesinde özellikle mülteci yurtlarına ve camilere yönelik ırkçı saldırıları bir yenisi dün Hollanda’da eklendi.

Hollanda’nın Lahey şehrindeki As Soennah Camii’nin kapısına Kur’an ve dini değerlere hakaret içeren pankart ve maket bırakıldı.

Dernek Başkanı Abdelhamed Taheri, bölgedeki Müslümanların korkmaya başladığını söyledi.

Pankartın sabah namazının kılındığı sırada bırakıldığı belirtildi. As Soennah Camii Yönetim Kurulu Başkanı Abdelhamed Taheri, yaptığı açıklamada “Bu sadece camimize yapılan saldırı değil, tüm Müslüman dünyasına yapılan bir saldırıdır” dedi. Taheri’nin açıklamasında geçen bir diğed cümle ise, bu saldırıların yıllardır neden ve nasıl sürdüğünün cevabını da veriyor.  

Taheri, açıklamasında şunu belirtiyor:

“Camiye daha önce de yapılan saldırıları yetkililere şikayet etmiştik ancak bu konunun ‘hükümetin önceliğinde olmadığı’ cevabını aldık”.

2017, 2018, 2018… Saldırılar sürüyor  

2017 yılında AB ülkelerindeki Türkiye temsilciliklerine yapılan başvurulara göre, ırkçı saldırıların sayısı 90’dır. Bu saldırılarda 38 cami, 34 Türkiye vatandaşı, 12 dış temsilcilik binası, 4 dernek ve 2 işyeri hedef alındı. 2017 yılında sadece Almanya’da islami ve yabancı kurumlara yönelik 950 ırkçı saldırı kayıtlara geçti.

2018’in sadece ilk 2 buçuk ayında ise, Avrupa’daki Türkiyelilere yönelik 46 ırkçı saldırı oldu, 22 cami saldırıya uğradı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.