AP Önünde AABK’den Çağrı- Video

6 Mart Çarşamba günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Avrupa Parlementosu önünde bir arayan gelen AABK temsilcileri yaptıkları açıklamalarda “Hiç bir güç alevi toplumunu sindiremez” diyerek, Songül Tunçdemir ve Zeynep Yıldırım’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini, Leyla Güven ve arkadaşlarının yaşaması için tecride, işkenceye, yargısız infazlara, adaletsizliğe karşı harekete geçilmesi gerektiğini belirtiler. İlk olarak ingilizce okunan açıklamada ayrıca, “tutuklu kızı Zeynep Yıldırım için aylardır oturma eylemi yapan Kezban Bektaş Ana ve Armutlu Cemevi’ne uygulanan baskıların son bulması için buradayız. Seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri, parti genel başkanlarının, gazetecilerin, akademisyenlerin, aydınların hapse atılmasına hayır diyoruz”  denildi.

Açıklamanın ardından aralarında AABK’nın başkanı Hüseyin Mat’ın da bulunduğu 9 kişilik bir heyet AP’ye girerek, Labour Party üyesi 2 İngiliz milletvekili, Claude Moraes ve Julie Ward görüşmeler gerçekleştirdi.



Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.