*İzmir Bornova’da 30 yaşındaki hemşire Müjgan Ö., intihar ederek yaşamına son verdi.
*Gaziantep’te 47 yaşındaki Güllabi A. sıvı temizlik maddesi içerek intihar etti.
*Sakarya Serdivan’da 41 yaşındaki Mert Ö., kendini iple merdiven korkuluklarına astı.
*Diyarbakır Bismil’de harita mühendisi 26 yaşındaki Ömer Ş., silahla yaşamını sonlandırdı.
*Gaziantep Zeugma Müzesi’nde görev yapan 33 yaşındaki Arkeolog Merve Kaçmış, Diyarbakır’da abisinin evinde intihar etti.
İntiharlar artarak devam ediyor.
Düzen yoksulluk, işsizlik, bunalımlar, çaresizlik ve umutsuzluklar yaratmaya devam ediyor. Yarattıkçada intiharlar devam ediyor.
Öyle bir hale geldi ki intihar haberleri duyulmaz oldu. Ya çok çarpıcı bir şekilde bir intihar olmalı ya da çok trajik bir hikayesi olmalı ki basında yer alsın.
Basında yer alan haberler de sistemle bağı koparılmaya çalışılarak servis edilmeye çalışılıyor.
Ama artık öyle bir hal almış durumda ki intiharlar sistem ile bağı gizlenemiyor. İNtihar edenin ya bıraktığı bir mektup, ya yaşam koşulları, ya da çevresindekilerin anlatımları intiharın aslında sistemin yarattığı sorunlara teslim olmaktan dolayı olduğunu gösteriyor.
Hemen her gün ortalama 10 a yakın intihar vakası yaşanmakta. Yani iş cinayetleri ile, trafik kazaları ile, yoksulluğun sebep olduğu hastalıklar ile, çevre kirliliği gibi etkenlerden kansere veya ölümcül hastalığa yakalananlar ile ölümlerin yanında intiharlar ile de bir çok insan ölüyor. Hatta intihardan ölen insan sayısı trafik kazasında ölen insan sayısından daha fazla.