İngiltere’ye giden Feribotun frigosunda 25 göçmen bulundu

Yirmi beş göçmen, bir Danimarka kargo feribotunda soğutucu dolabında bulundu. Polisin, Salı gecesi Twitter’dan duyurduğu haberde Hollanda limanında göçmenlerin öğleden sonra bulunduğunu belirtti.

Gemi Hollanda’nın Roterdam limanından İngiltere Felixstowe’deki limana doğru gidicekti. Göçmenler bulunduktan sonra tekrar Hollanda limanına geri dönüş yaptı.
Hollanda haber ajansı ANP ´ye göre göçmenler soğutucu dolabına yüklenmişti ve sogtucu çalışıyor haldeydi. Tır’a el konuldu ve sürücü tutuklandı. Tır şoförünün göçmenlerden bilgisi olup olmadığı henüz bilinmiyor. Toplam 25 göcmenin 23´ü karakola ve ikisi hastaneye götüldü.

Bu olaydan yaklisik bir ay önce Belçikadan Londraya giden bir containerin soğutucu dolabında 39 vietnamlı göçmenin cesedi bulunmuştu. Her yıl binlerce göçmen kurtuluş umudu olarak gördükleri İngiltere’ye geçmek için canlarını tehlikeye atıyor. Her yıl onlarcası İngiltere yollarında ölüyor, kayboluyor.

Halkların yaşadıkları yerleri cehenneme çeviren İngilizi, Fransızı, Almanı, Amerikası tüm emperyalistler, göçe karşı aldıkları “güvenlik(!)” önlemleri insanların ölmelerine sebep oluyor. Kimisi kurşunlanarak, kimisi batan gemide, kimi kamyonlarda havasızlıktan kimi ise kaybolarak…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.