Sydney dumanlar altında

Sydney metropolü şu anlarda yoğun bir duman altında. Sidney tarafında çıkan yangının sebep olduğu duman tüm şehrinde yüzlerce metrelik duman dağları yapıyor. Rüzgar ve yaklaşık 40 derecelik sıcaklır yangının söndürülmesini zorlaştırıyor, sürekli tetikliyor.

Yangın söndürme sırasında bir helikopter ´de düştü. 1400 itfaiyeci hala yangınla mücadele ediyor. Yetkililerin açıklamalarına göre 70 ayrı noktada sürmekte olan yangınlarda 138.000 hektar ormanın yandığı açıklandı.

6 Kişi Öldü

Yangında 6 kişi ölürken yüzlerce evin alevler altında kaldığı belirtiliyor.
Sağlık yetkilileri astım ve akciğer hastaları için suanki durumun tehlikeli olabileceği konusunda uyardı. Şehrin tüm sakinleri açık hava sporlarından vazgeçmeye çağrıldı.

Kapitalist dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile doğa olaylarına yeterli hazırlık yapılamıyor. Yangınlar dünyanın ormanlarını yok ediyor. İnsanlar yanarak veya boğularak ölüyor. Canlılar, bitki örtüsü yok oluyor. Ve kapitalizm buna çare bulmuyor. Savaş sanayine harcadıkları bütçenin çok az bir kısmı ile bu yangınlara derhal müdahale edilebilir ve yangın veya fırtına gibi doğa olaylarından halkın ve doğanın bu kadar zarar görmesine engel olabilir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.