İngiltere, Fransa, Belçika, Japonya… Dünyanın Dört Bir Yanında Filistin’le Dayanışma Eylemleri Sürüyor…

İngiltere’nin başkenti Londra’da 9 Aralık’ta İsrail katliamcılığını ve bu katliamcılığa İngiltere ve ABD’nin verdiği desteği protesto etmek için bir yürüyüş düzenlendi.
Onbinlerce Londralının katıldığı miting ve yürüyüştü, konuşmalarda ve sloganlarda ABD ve İngiltere yönetimine öfke vardı.
İngiltere’de 9’uncusu düzenlenen “Filistin’le dayanışma ve ateşkes eylemi”ne katılan konuşmacılar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) ateşkes talep eden karar tasarısını veto eden ABD ve çekimser oy kullanan İngiltere’ye tepki gösterdiler.
Başkent Londra’da merkez City’deki Bank bölgesinde başlayan Filistin’le dayanışma yürüyüşü, İngiltere Parlamentosu önünde sona erdi.

Burada kurulan sahnede yapılan konuşalarda, İşçi Partisinden Jeremy Corbyn, BMGK’deki oylamada ateşkes kararı çıkmamasını, “utanç verici” olarak nitelendirdi.
Corbyn, “Gazzelilerin İsrail’in kuruluşundan beri sürgün edildiğini ve şimdi Sina Çölü’ne sürülmek istendiğini… Batı ülkelerinin ise İsrail’e silah sağlayıp ateşkes çağrısı yapmayarak bu katliama ortak olduklarını” vurguladı.
*
Savaşı Durdur Koalisyonu Başkanı Lindsey German da konuşmasında ABD ve İngiltere’ye tepki gösterdi. German,
“Yıkılan bina, öldürülen gazeteci ve öldürülen çocuk sayılarının savaş suçu sayılan 2. Dünya Savaşı’nda Amerikan ve İngiliz uçaklarının gerçekleştirdiği Dresden bombardımanındakileri geçtiğini..” belirterek, “Gazze’de yaşananlar da savaş suçudur.” dedi.

haberin videosu için: https://twitter.com/i/status/1733548109827817778


PARİS HALKI GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

9 Aralık’ta Filistin halkı için bir başka yürüyüş de Paris’te idi. Şiddetli yağışa rağmen Paris’de “Gazze’de ateşkes” talebiyle yürüyüş yapıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Parisliler, Millet Meydanı’na kadar süren yürüyüşte “İsrail katil, Macron suç ortağı”, “Yaşasın Filistin halkının mücadelesi” sloganları attılar. Yürüyüş boyunca Filistin bayrakları ve Gazze’de katledilenlerin resimleri taşındı.
Göstericiler, İsrail’e destek veren tekellerden biri olması nedeniyle Carrefour market zincirinin şubesinin önünden geçerken, şirketi yuhaladılar.
Salık emekçileri de eyleme beyaz önlükleriyle katılarak, Gazze’deki meslektaşlarıyla dayanışmalarını dile getirdiler.


İZLANDA: DIŞİŞLERİ BAKANI’NA PROTESTO

İzlanda Üniversitesi’nde, İzlanda hükümetinin İsrail katliamcılığına gereken tavrı almaması nedeniyle, Dışişleri Bakanı Bjarna Benediktsson’un üstüne kırmızı toz dökülerek proteste eylemi gerçekleştirildi.
Eylemi gerçekleştirenler, İzlanda’nın işgalci İsrail ile siyasi ilişkisini kesmesini ve ülkeye ticari ambargo uygulanmasını talep ettiler.


BELÇİKA: FİLİSTİN İÇİN NÖBET

Belçika’nın Liege şehrinde Filistin Nöbeti eylemi gerçekleştirildi. Her çarşamba ve cumartesi günleri yapılacak olan Filistin Nöbeti eylemi, Liege ana tren istasyonu önünde gerçekleştirildi. Eyleme Halk Cephesi ve Anti-Emperyalist Cephe de katıldı. Eylemde Filistin şehitlerinin adları okunarak saygı duruşunda bulunuldu.


JAPONYA’DA YÜRÜYÜŞ

Japonya’nın en kuzeyindeki Hokkaido adasında Filistinle dayanışma yürüyüşü gerçekleştirildi ve işgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırım saldırıları protesto edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın