GAZZE’DE DURUM NE?

İşgalci İsrail, Gazze’ye yönelik eşi görülmemiş bir saldırı yapıyor. Gazze, 8-9 şiddetinde bir depremin yaratabileceğinden daha büyük bir yıkım içinde.
Siyonist katliamcılığın bombalamalarında binlerce bina enkaza döndü. 7 Ekim’den bu yana katledilen Filistinlilerin sayısı 18 bine yaklaştı. 3 bine yakın Filistinli de enkaz altında.
Fakat…
Buna rağmen, İsrail hala Gazze’yi ele geçirebilmiş değil.
İsrail, tersini iddia ediyor.
Gazze’de hakim olduğunu gösterecek mizansenler düzenliyor.
Fakat gerçek şu ki; o kadar saldırıya, askeri yığınağa rağmen, hala tek bir esir vatandaşını kurtarabilmiş değil.
Bu bile tek başına İsrail’in Gazze’de amaçladığından ne kadar uzak olduğunu göstermeye yeten bir kanıt.
İsrail basını ve çeşitli kurumları da bu gerçeği şu veya bu yanından dile getiriyorlar.

Gazze’deki durumu ortaya koyan çeşitli haber ve açıklamaları aşağıda derledik:

YEDİOT AHARONOT: 5 BİN İSRAİL ASKERİ YARALANDI!
İbranice Yediot Aharonot şöyle yazdı:
“Savaşın başlangıcından 7 Ekim’den bu yana 5 bin İsrail askeri yaralandı, günlük yaralı sayısı 60’a ulaştı.
İsrail Savaş Bakanlığı’nın Rehabilitasyon Dairesi her gün yaklaşık 60 yeni yaralı alıyor.
Yaralılardan 2 bini engelli olarak kaydedildi, en az 100’ü kör oldu, %58’i el ve ayaklarından ciddi yaralanmalara maruz kaldı, %12’sinin iç organları yırtıldı.”

MEYADİN TV, işgal ordusunun Gazze’nin kuzeyine helikopter indirerek ölü ve yaralılarını taşıdığını bildiriyor.
İsrail Hastanelerinde yüzlerce yaralı var fakat işgal ordusu bunu gizlemeye çalışıyor. İbranice Yediot Aharonot şu ana kadar 5 bine yakın işgal askerinin yaralandığını aktarmıştı!

SAHTE ZAFERİN BAYRAKLARI
İşgalci İsrail ordusu, verdikleri kayıpların ve başarısızlıklarının üstünü örtmek için Gazze’de girdikleri bazı yerlere bayrak dikiyorlar. Ancak Kuzeyde tüm saldırılarına rağmen Beyt Lahya’yı dahi geçemediler, şimdi de şanslarını güneyde deniyorlar.
Fakat İsrail’li yerleşimciler bile bu sahte başarı şovlarına kanmıyor.
Filistin’in hala kendilerin için “güvenli” olmadığını biliyorlar.

İsrail basınına göre; İsrail işgal ordusunun Han Yunus’ta faaliyet gösteren 98. Tümeninde şu ana kadar yaklaşık 80 asker öldürüldü.
Kara harekatının başından bu yana ise toplamda 105 işgal askerinin ölümü bildirildi.

MAARİV GAZETESİ: “KENDİMİZE YALANLAR SÖYLÜYORUZ”
İbranice Maariv Gazetesi’nde şöyle bir yazı yeraldı:
“Bize İsrail Silahlı Kuvvetlerimizin (IDF) güçlü ve her türlü tehdide karşı yetenekli olduğu söylendi. Belki de yeterli değildir? Belki de IDF kazanma yeteneğinden yoksundur?
En kötüsü şu anda bile kendimize yalanlar söylemeye devam ediyoruz: İşte “Hamas Gazze Şeridi’nin kuzeyinde kontrolü kaybetti”, “Çok kısa sürede halk ona karşı ayaklanacak” gibi…

Kendimize yalan söylemeye, stüdyolarda bize satılan ürünleri (yalanları) almaya devam ediyoruz. İşte yoruma dayalı olmayan, yalnızca gerçeklere dayanan gerçek: İki ay geçti ve İsrail, hiçbir uluslararası kısıtlama ya da iç muhalefet olmamasına rağmen Gazze’yi ezemiyor. Yıllarca burada “İsrail ordusu kazansın” diye talepte bulundular. İşte bu şansı ona verdik ve tahmin edin ne oldu? Belki de yapamıyor.”

HASAN FADLALLAH: “Düşman (İsrail) Askeri Hiçbir Başarı Elde Edemedi”


Hizbullah’ın Lübnan Parlamentosu’ndaki milletvekili Hasan Fadlallah, Meyadin TV’de yaptığı konuşmada Gazze’de savaşın kontrolün İsrail’de değil, direnişte olduğunu belirtti.
Fadlallah durumu şöyle ortaya koyuyor:
“Sahada düşmanın eli üstün değil. Gazze’nin zaferi tüm milletin olacak. Bu yüzleşmenin genel seyrini saha kontrol ediyor.
Düşman, Gazze’de askeri düzeyde hiçbir başarı elde edemedi ve iki ay geçmesine rağmen tek bir esiri bile kurtaramadı.
Düşmanın tehditlerinin içi boş. Lübnan ve Gazze’de biz bu toprakların insanlarıyız, onlar işgalcidir ve bu toprakları terk etmeleri gerekir. Gazze’de Mısır’a göç projesi düştü, Lübnan’da da düşmana ülkemizi savunduğumuzu, Gazze’yi savunacağımızı ve intikamı için savaşacağımızı söylüyoruz.
Biz, bize tehdit ve yönlendirici mesajlar gönderen taraflardan değiliz, inisiyatif alan ve sahaya gerçekliği empoze eden Direniş’tir. Lübnan’da ‘Direniş, ordu ve halk’ denklemi sabitlenmiş ve şehitler vermiştir. Lübnan’daki bu cephede gerçek bir savaş halindeyiz Gelişmeler, Gazze’deki savaşın gidişatıyla bağlantılı ve düşmana güvence verilmemeli.
Düşman iki ay sonra hiçbir başarı elde edememişken, davamıza, kutsallarımıza ve mazlumlara verdiğimiz destekle zafer göreceğimiz konusunda iyimseriz.”

Sosyal ağlarda paylaşın