IMF Başkanı: Dünyayı yeni bir Büyük Buhran bekliyor

Peterson Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nde konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, son 20 yılda gözlemlenen ülkeler arasındaki eşitsizliğin azalmasına rağmen, farklı toplum grupları arasındaki eşitsizliğin belirgin bir şekilde artığını söyledi.

Ülkeler arasındaki eşitsizlikten kastettiği tabii ki sömürerek aç ve yoksul bıraktığı ülkelerden bahsetmiyor. Bahsettiği azalan eşitsizlik emperyalist ülkelerin kendi aralarında olanı.

Ancak farklı toplum grupları arasındaki eşitsizlik diye ağzında yuvarlayarak gizlemeye çalıştığı kapitalistler ile emekçiler , zenginler ile yoksullar, sömürenler ile sömürülenler diye bilinen çıkarları birbirine zıt iki sınıftan başka bir şey değildir.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, artan işsizliğin yeni bir Büyük Buhran’a yol açacağı uyarısında bulundu.

Bahsettiği 1929 da borsaların çökmesi ile başlayıp 10 yıl süren ve Büyük Buhran diye adlandırılan krizin de yaratıcısı kendileridir. Yani patronlar. Ve yükünü her daim emekçiler çekmiştir.
Zaten işsizlik dünya halklarının yaşadığı en büyük sorunların başında gelmekte. Korktukları işsizlik değil elbette. İşsizliğin yaratacağı « buhran » ! Buhranın kelime anlamı « bunalım, kriz ». Kapitalistlerin kendi yarattıkları bunalım ve krizlerin kendilerini vurduğu tarih içinde yaşanmış bir çok olaydan bilinmekte…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.