Hukuksuzluklar Gizlilik Kararıyla Gizlenemez

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma amacıyla Kadıköy’de yapılan eylem nedeniyle 4 Şubat günü 5 kişi evleri basılarak gözaltına alınmıştı. Bunun yanında 6 kişinin de gözaltı süresi bir gün daha uzatıldığı bildirildi. Polis ifadeleri tamamlanan ve yarın adliyeye çıkarılması beklenen 6 kişinin dosyayasına gizlilik kararı getirildiği aktarıldı. “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet”, “kamu malına zarar verme”, “görevli memura mukavemet” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamaları yöneltilen 6 kişi hakkında verilen gözaltı kararı ikinci kez uzatılmış oldu. 

Avukat Ezgi Önalan “Bu gelişme bize ‘tutuklamaya mı götürmeye çalışıyorlar’ sorusunu düşündürüyor” vurgusunu yaptı. 

Bugün adliyeye sevk edilmesi beklenen 6 kişi emniyet ifadeleri tamamlanmasına rağmen adliyeye sevk edilmedi.

Gizlilik kararı gerekçesi ile dosya üzerinde inceleme avukatların yapılmasına izin verilmedi. Gözaltında tutulan 6 kişinin yarın Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesine çıkarılması bekleniyor. 

Avukat Ezgi Önalan, “Dün dosya açıkken gördük. Bugün neden gizlilik kararı getirildi sorusunu biz de tartışıyoruz ve ne olduğunu kestirmeye çalışıyoruz. Yani dosyaya yeni görüntüler eklendi ve yeni gözaltı kararları mı yoksa başka bir şey mi bilmiyoruz. Ama dün Kartal’da 2 kişinin tutuklanması bize ‘tutuklamaya mı götürmeye çalışıyorlar’ sorusunu düşündürüyor” belirti.

Faşist devlete yakışan hukuksuzluklar Kadıköy’de yapılan eylemden sonra evinden gözaltından alınan 6 kişiye uygulanmayla devam ediyor. Avukatların dosyayı incelemesi engelleniyor. Hukuksuzluklarla direniş kırılmak isteniyor.  

Sosyal ağlarda paylaşın