17 yaşında iki gencin katili polislere 24 bin TL ceza

AKP katildir, AKP hırsızdır, AKP yalancı ikiyüzlüdür. Hepsini kapsayacak en bilinen tanımıyla ise Halk Düşmanıdır. İşte bir ispat daha:

Halk düşmanı AKP’nin polisi öldürüyor, yargısı aklıyor. İstanbul Gazi mahallesinde Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’u öldüren 4 polis hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü. Polislere ayrı ayrı 24 bin 300 TL para cezası verildi. Aslında ceza değil ödül verildi demek daha doğru olur.

14 Nisan 2017 günü, İstanbul Gazi Mahallesi’ndeki Kent Ormanı çıkışında, polislerin “dur ihtarına uymadığı” gerekçesiyle ateş açtığı araçta, yaşları 15 ila 18 arasında olan beş çocuk bulunuyordu. 

Bir an için dur ihtarına uymadığını doğru varsayalım. Polisten kaçan öldürülmeli mi? 17 yaşında iki genç halka düşman, gözü dönmüş katil iki polisin otomatik silahından çıkan mermiler ile katledildi. 35 mermi bulunmuş arabanın üzerinde. 23 kurşun ise gençlerin vücutlarında.

Katil korkak yalancı…

Baştan aşağı yalan olan polis ifadesi bir çok çelişki içermesine rağmen AKP’nin yargısı yine polisinin elini soğutmadı ve katil polislere ceza vermeyerek suçu sahiplendi. Çok açıktır ki bugün polis bu kadar pervasızsa, bu Dilek Doğan’ın annesinin dizinin dibinde hem de polis kameralarında net görünecek bir şekilde Yüksel Moğultay denen katil polise ceza verilmemesindendir. Berkin Elvanı hedef gözeterek katleden Zet silahını kullanan polis, amirleri, emri verenler… tek bir gün hapis yatmamasındandır. Gezi ayaklanmasında 8 gencimizi katleden tek polisin bile tek bir gün ceza almasındandır. İşkencecilerin, katillerin yargı tarafından korunmasındandır.

O kadar çelişkili ifadelere rağmen ödül gibi ceza vererek iki tane gencin canına 24 bin TL değer biçmiş oldu 1.Ağır Ceza Mahkemesi başkanı.  

Katil polisler olay günü dur emrine uymadılar dedikleri gençler aslında duruyorlar. Ve gençlerden birinin bacaklarının arasındaki sazı silah zannedince korkularından silaha sarılmaları ile gençler de korkuyor ve kaçıyorlar… Mahkemedeki ifadelerinde ise arabaya 35 mermi saplanmış olmasına rağmen “havaya sıktık” diyecek kadar korkak ve yalancıdır halk düşmanı katiller. Canları tatlıdır. Tek gün ceza yatmamak için her türlü yalanı söylerler.

Ve öyle de yaptılar.

Hakların için mücadele edenler, ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğünü isteyenler, faşizme karşı olan, AKP’yi eleştiren… eline silah değmiş ya da değmemiş hiç farketmez, hatta düzen siyasetçisi bile olsa hatta ve hatta Cumhurbaşkanı seçimlerine dahi katılmış dahi olsa yıllarca hapishanelere kapatılır insanlar. Ama durduk yere halkın evlatlarını katleden psikopat alçaklar tek gün hapis yatmaz.

Halkımız karşılaştırma yapacaktır: Halkın avukatları, Berkin Elvan’ın, Soma madencilerinin, Ermenek madencilerinin, Nuriye Gülmen’in, Roboski’de katledilenlerin gibi davalara avukatlık yaptıkları için tam 159 yıl hapis cezasına çartırıldılar. Bir de işkenceci, katil psikopat AKP polislerine verilen cezalara… Halkın kendi adaletini uygulamaktan başka seçeneği yoktu, hala yok… Bu düzende asla olmayacak. Halka bugün, herşeyden daha çok adalet lazımsa, en yükses sesle haykırılması gereken sloganın dün olduğu gibi bugün de “YAŞASIN HALKIN ADALETİ” olmalıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın