Hollanda‘da Halk Ayaklandı

Hollanda Amsterdam ve Eindhoven şehirlerinden sonra korona kısıtlamalarını protesto eden halk Lahey şehrinde de toplandı. Göstericiler Eindhoven’de polis aracını yakmıştı ve şimdide Lahey’de polis motosikletini ateşe verdi.

Koronavirüs salgını nedeni ile kısıtlamaları sıkılaştıran Hollanda’da hükümeti halkın tepkisiyle karşılaştı. Halk polisle çatıştı. 

Amsterdam ve Eindhoven’daki protestolarda polis göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile saldırmasıyla birlikte en az 30 kişiyi de gözaltına almıştı. Göstericiler, Eindhoven’da 1 polis aracını ateşe vermişti. Bu gösterilere, göçmen karşıtı olarak bilinen PEGIDA grubunun destek verdiği söyleniyor. Hollanda’da geçtiğimiz hafta yapılan kısıtlama karşıtı protestolar da 143 kişi gözaltına alınmıştı.

Hollanda’da Aralık 2020 beri market, fırın, eczane gibi işletmeler dışındaki tüm işletmeler ve okullar kapalı tutuluyor. Hükümet korona ile mücadele amaçlı 9 Şubat’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Vatandaşlar için akşam 9’dan sabah 4: 30’a kadar sokağa çıkma yasağı geçerli.  İhlal durumda  95 Euro’ para cezası kesileceği açıklandı. Polis iki gündür geçerli bile olmayan yasak olmasına rağmen tam 3600 kişiye ceza kestiğini bildirdi. 

Hollanda’da toplam vaka sayısı 948 bin 933’e, toplam can kaybı ise 13 bin 540’a ulaştı.

Sosyal ağlarda paylaşın