Brüksel’de Irkçılığa Ve Polis Şiddetine Karşı Eylem

9 Ocak günü salgın tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındıktan bir saat sonra ölen İbrahima Barrie için Brüksel’de dün ırkçılık ve polis şiddetine karşı eylem düzenlendi. Brüksel’de 13 Ocak’ta da bir eylem düzenlenmişti. Eylemde bir polis karakolu ile bazı araçlar ateşe verilmişti, otobüs durakları ve bankalara ait para çekme makineleri gibi yerlere zarar verilmişti.

Belçika’nın başkenti Brüksel merkez tren istasyonu yakınındaki Mont des Arts Meydanı’nda düzenlenen eyleme yüzlerce eylemci katılarak, “Sınıf adaletini durdurun, Irkçı adaleti durdurun” ırkçılık karşıtı dövizler taşıdı.

Eylemciler “Adalet yoksa barış yok”, “Polis şiddetine son“, “Irkçı polise son”, “Adalet istiyoruz” sloganları attı. Dün gerçekleşen eylem izinsiz olması gerekçe gösterilerek çok sayıda kişinin işkence yapılarak gözaltına alındığı sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda açıkça gözüküyor.

Belçika medyası olayı hiç haber konusu yapmadı. Halkın hak ve adalet aramasını halktan gizliyor. Bu şekilde halkın birlik olmasını engellemeye çalışıyor.

Barrie’nin ölümü hakkında savcılık hala soruşturma yürütmekte olduğunu belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın