HDP’liler Tutuklandı. Erdoğan: HDP’nin varlığıyla yokluğu belli olmaz

Geçtiğimiz hafta içinde eski milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, aktif HDP’li siyasetçilerin bulunduğu 82 kişi gözaltına alınmıştı.

Bugün 20 kişi hakim karşısına çıkarıldı ve 17 kişi tutuklandı. Mahkemede yaşanan hukuksuzluklar, keyfilikler AKP faşizminin sıradanlaştırdığı uygulamalardı. Yargılananların avukatları salona alınmadı. Keyfilik bununla da sınırlı kalmadı. Avukatlar önüne adliye içinde barikat kuruldu.
Avukatlar yaşanan hukuksuzluğu müvekkillerine duyurmaya çalışırken “ mahkemeye girmeyin, bir hukuksuzluk yaşanıyor, avukatları salona almıyorlar” diye seslendi.
Daha sonra HDP’lilerin sözde yargılaması yapıldı. Sözde diyoruz çünkü tutuklama kararının Erdoğan tarafından alındığı bundan önceki mahkemelere müdahalelerden biliniyor.


Karar sonrası polis avukatlara saldırdı. Avukatların mahkeme salonuna alınmaması talimatını yerine getiren polis, tutuklama kararından sonra koridorda bulunan avukatlara saldırdı. Artık keyfilik, zorbalık, gayrı meşruluk, hukuksuzluk gibi AKP faşizminin genel uygulamaları mahkeme salonlarında dahi gizlenmeden uygulanıyor.

 “Varlığıyla yokluğu belli olmaz, onların yeri sokaklardır”

Bugün Erdoğan tarafından tamami ile işlevsizleştirilmiş meclisin yeni dönem açılışı özel oturumla yapıldı. Oturumda konuşan AKP şefi Erdoğan HDP’lilerin oturuma katılmaması üzerine, HDP’yi kastederek “Varlığıyla yokluğu belli olmaz, onların yeri sokaklardır” dedi.

Yönetememe krizinin derinleştiği bugünlerde AKP muhalefete saldırıyor. Ekonominin her gün hızla kötüye gittiği ülkemizde halk yoksullaştıkça yoksullaşıyor. Hiç bir hak kullanılamaz hale getirilmiş durumda. ADALETSİZLİK HER YERDE.

AKP muhalefet istemiyor. Erdoğan’ın yaptığı açıklamada, bu yapılan gözaltı ve tutuklamaların devamında HDP’nin kapatılmasının gündemleşeceğini işaret ediyor.

Evet onların yeri sokaklardır. Devrimciler, meclisin halkın hiç bir sorununu çözmeyeceğini, çözemeyeceğini, çünkü sorunu yaratanın orası olduğunu on yıllardır dile getiriyor. Halk için siyaset yapmanın yerinin meclis olmadığını hatırlatmış oldu faşizmin şefi Erdoğan.

Halkın hak ve adalet mücadelesinin yeri sokaklardır.

İşte tutuklanan HDP’liler:

HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür,

Eski milletvekili Ayla Akat Aka,

BDP eski Eş Genel Başkanı ve milletvekili Emine Ayna,

HDP eski MYK üyeleri Bircan Yorulmaz,

Berfin Özgü Köse,

Dilek Yağlı,

Can Memiş,

Günay Kubilay,

Bülent Parmaksız,

Pervin Oduncu,

İsmail Şengün ve Cihan Erdal,

HDP eski Genel Saymanı Zeki Çelik,

HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt ve

Prof. Dr. Emine Beyza Üstün

HDP Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen de Kobane soruşturması gerekçesiyle tutuklandı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.