AKP Faşizminin Soytarıları: HAKİMLER! Hakkari Belediye Eşbaşkanı Tahliye Kararından Sonra Tekrar Tutuklandı.

Görevden alınan ve daha sonra tutuklanan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Cihan Karaman hakkında tahliye kararına savcılık itiraz etti ve derhal tekrar tutuklandı. Üstelik o kadar hızlı oldu ki bu Cihan Karaman dışarı bile çıkamadı.

Bu haberler artık o kadar çok duyulmaya başlandı ki, şu satırları artık ülkemizdeki hakimlik mesleği için yazmakta bir sakınca görmüyoruz; Hakimlerin hiç bir inisiyatifi, vicdani kanaat, hakim iradesi… hepsi fasa fiso. AKP faşizminin emirleri ile insanlar hapise atılıyor, veya serbest bırakılıyor. Hakimliği tek bir karar bile alabilecek kudreti olmayan meslek haline getirmeyi başardı AKP faşizmi. Hakimlerin arada kendilerince bağımsız yargı imajına hizmet edecek şekilde aldıkları cılız kararlarına bile hemen müdahale ediliyor ve aldıkları karar derhal bozulup iktidarın istediği yönde kararlar alınması sağlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde hukuksuz bir şekilde tututlanan 3 devrimci de çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmışlardı. Ancak hemen tekrar gözaltına alıp haklarında tekrar tutuklama kararı çıkarttırarak hiç serbest bırakmadan tekrar hapse attılar.
AKP hakimleri soytarıya çevirmiş durumda.

İşte hakimlerin serbest bıraktığı ve AKP’nin müdahalesi ile derhal tekrar tutuklattırdığı, dışarı çıkmalarına dahi izin vermediği insanların davalarından bazı örnekler:

HHB’li ve ÇHD’li avukatlar. 12 avukat 37. ACM tarafından verilen tahliye kararının hemen ardından kararı veren hakime tükürdüğünü yalattırarak tekrar yakalama kararı çıkartıldı. Sonrasında AKP’nin cübbeli celladı Akın Gürlek mahkemenin başına getirildi ve 159 yıl ceza verilmesi sağlandı.

Osman Kavala. Mahkeme beraat kararı verdi ancak Erdoğan’ın kameraların önünde yaptığı tehdit vari açıklamanın hemen ardından dışarı bile çıkamadan hakkında tekrar tutuklama kararı çıkartıldı.

Selahattin Demirtaş. 2019’da hakkında verilen tahliye kararının ardından hemen bir başka dosya hazırlanıp alel acele bir tutuklama kararı daha çıkartılarak tahliyesi engellenmişti.

Eski şarkıcı Atilla Taş twiter paylaşımları gerekçesi ile tutukluluğuna son veren mahkeme kararı da aynı gece bozulmuş tekrar tutuklanmıştı.

Ahmet Altan. 4 Kasım 2019’daki duruşmada, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen gazeteci yazar Ahmet Altan, 8 gün sonra tekrar tutuklandı.

Tabi bazen faşizm gerçeğini bilmeyen hakimlerin verdiği kararlar da bozulabiliyor.

En son tecavüzü adli tıp raporunca ispatlanmış ve bu tecavüz yüzünden bir genç kızın intihar ederek hayatını kaybetmesine sebep olmuş sapık bir başçavuş Musa Orhan tutuklanmış ama aradan 6 gün geçmeden direk Soysuz Süleyman’ın müdahalesi ile serbest bırakılmıştı.

Listeyi uzatmak mümkün. Ama artık tüm ülkenin bildiği bir gerçek var ki mahkemeler adaletsizlik saçıyor. Hakimler AKP’nin hizmetinde.

Yaşananların gösterdiği gerçek ise; halkın açlığını çektiği “adalet” için örgütlenmekten, mücadele etmekten başka çaresi yok.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.