Ebru Timtik Yaşıyor Yaşatılıyor.

İtalya’nın bir çok şehrinin mahkemelerinin önünde avukatlar Ebru Timtik’in şehit düşmesinin 30 günü sebebiyle anmalar düzenledi.

İtalyan Avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın sürdürdüğü ölüm orucu ve sonucunda Ebru’nun şehit düşmesi ile  Türkiye’de hukukun öldüğünü dile getirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Ebru Timtik’in şehitliğini birinci ayı olan  28 eylül günü Bologna, Bari, Florence, Pistoia, Arezzo, Padua, Prato, Torre Annunziata, Lucca, Bergamo ve Ferrara şehirlerinin mahkemelerinin önünde eylem düzenlediler.

Ebru Timtik’in ve Aytaç Ünsal’ın adalet için yaptığı ölüm orucu ülkemizde ve dünya çapında büyük etki yarattı. Ve bu etkinin daha da büyüyeceği çok belli. Dünyanın her yerinde Avukatlık mesleğinin saygınlığını, Halk için Avukatlığın onurunun sembolü haline gelen Ebru Timtik ismi ağızlardan düşmeyecek.  Ebru Timtik daha bugünden Hak ve Adalet Mücadelesinin dünya çapında sembolü, Hukuk İkonu oldu.

Bari Baro Başkanı Giovanni Stefani yaptığı konuşmada “” Hayatını adalet ve insan haklarının için feda eden bir meslektaşın anısına saygı göstermek, bir kez daha her yurttaşın temel savunma hakkının altını çizmek için ve tüm dünyada bunun için savaşan tüm avukatları da hatırlamak için burada toplandık” dedi. Saygı duruşu ve yapılan konuşmalar Ebru Timtik’in şehitliği ve temel insan hakları içindi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.