HDP Milletvekili Gergerlioğlu Ebru Timtik’e Neden Şeker Tuz Verilmediğini Sordu

Meclis İnsan Hakları Komisyon üyesi HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ebru Timtik’in şeker ve tuz ihtiyacının neden karşılanmadığını öğrenmek için Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nü arıyor Ve aldığı yanıtı aktarıyor.

Açlık grevindeki bir insana dışardan akide şekeri berzeri şeker ve kaya tuzu temin etmemek nasıl bir anlayışın ürünüdür?

Ömer Faruk Gergerlioğlu şunları dile getirdi:

Merhaba arkadaşlar.

Bu gün Ebru Timtik için Ceza Tevkif İşleri genel müdürlüğünü aradım. Ebru Timtik gereken şeker miktarını alamıyor. Dışardan şeker ve kaya tuzu alması gerekiyor. Basit istekler bunlar.
Ama ” Biz gerekli şekeri ve tuzu veriyoruz. Dışardan şeker ve tuz alamayız.” diye bu isteği kabul etmediler. Bu olacak bişey değil. Düşünün sıradan bir istek değil bu
Açlık grevinde ki bir insanın, 45 kilo kalmış bir insanın çok basit bir isteği. Dışardan toz şekeri dışında akide şekeri gibi bir şeker talebi var ve kaya tuzu talebi var, bunlar niye karşılanmaz anlamak mümkün değil. Ama tabi böylesi hukuksuz bir davranış içindeler. Bunu kabul etmiyoruz. Biz gereken işlemler içinde de sormaya devam edeceğiz. Açlık grevindeki insanların bu kadar basit, bu kadar sıradan isteklerini çok vicdansız bir anlayışla reddetmek kabul edilebilir birşey değil.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.