2 Metrelik Heykeliyle Lenin Almanya’da!

Almanya’nın batısındaki Gelsenkirchen şehrinde Sovyetler Birliği’nin kurucusu ve halkların önderi Vladimir Lenin’in 2 metrelik heykeli dikildi.

Heykel, radikal sağcıların, şehir idaresinin ve Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) yoğun muhalefetine rağmen Almanya Marksist Leninist Partisi’nin (MLPD) mücadelesiyle heykel dikildi.

Heykelin dikilmesiyle ilgili MLPD Sözcüsü Peter Weispfenning şunları söyledi: “Önce belediye, heykelin anıtlar kanunu yüzünden dikilemeyeceğini açıkladı, zira heykele 30 metre mesafede duran bize ait binanın cephesi tarihi anıt olarak devlet tarafından korunuyor. Elimizdeki bilgiye göre belediye başkanı şahsen heykeli engellemeye çalışmış. Ama biz mahkemeye başvurarak ve mahkeme heykelin elbette dikilebileceğine karar verdi. Bunun üzerine belediye Kuzey Ren-Vestfalya Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurdu, bu mahkeme de başvuruyu reddetti. Ardından CDU heykelin dikilmesine karşı internette imza kampanyası başlattı, uzun aylar süren kampanya sırasında ülke genelinde 204 imza toplayabildiler. Kampanya sonlandırıldı. Birçok faşist yanlısı örgüt de Lenin’e karşı çıktı, bugün Gelsenkirchen’de protesto gösterisi düzenlediler. Ancak halk büyük ölçüde heykel fikrine destek verdi.”

Vladimir Lenin, heykeliyle bile faşistleri korkutmaya, tüm dünya halklarının kalbinde yaşamaya devam ediyor

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.