Haydar Demiray’ın Eşi Sonnur Demiray 1 Haftalık Açlık Grevine Başladı

Avrupa (GHA) Sonnur Demiray, siyasi tutsak anti-faşist Haydar Demiray’ın eşi olarak, eşinin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla 1 haftalık açlık grevine başladı.

Duesseldorf hapishanesinde yaklaşık iki yıldır tutuklu olan eşi, cezasının onaylanmasının ardından hükümlü oldu ve Tek Tip Elbise uygulamasına tabi tutuldu. Ancak Haydar Demiray, bu politikayı kabul etmiyor ve insanların kendi elbiselerini giyme hakkının temel bir hak olduğunu savunuyor.

Eşi Sonnur Demiray, eşinin onurlu duruşunu desteklemek ve dikkat çekmek amacıyla 13 Mart’tan itibaren süresiz açlık grevine başladı. Hapishane idaresinin müdahalesiyle, eşine B1 vitamini verilmemesi ve şekerinin elinden alınması gibi zorluklarla karşılaştı. Ancak, Sonnur Demiray’ın ve yoldaşlarının kararlı tutumu sonucunda, eşine B1 vitamini verilmesi sağlandı.

Ancak halen Tek Tip Elbise uygulamasıyla karşı karşıya olan Haydar Demiray, taleplerinin yerine getirilmesini istiyor. Bu talepler arasında, Gelsenkirchen, Remscheidt veya Wuppertal hapishanelerine nakledilmesi de bulunuyor.

Sonnur Demiray, herkesi eşinin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve ona destek olmak için seslerini yükseltmeye çağırıyor. Her Cumartesi hapishane önünde oturma eylemi yapacaklarını ve her Salı ve Çarşamba günü Duesseldorf Adalet Bakanlığı önünde eylem düzenleyeceklerini belirtti.

Sonnur Demiray, eşine dayatılan Tek Tip Elbise uygulamasına son verilmesi çağrısında bulunarak, insan onuruna yakışmayan bu uygulamanın sona erdirilmesi için 1 haftalık açlık grevinde olduğunu ifade etti.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın