Direnç Çiçeği Ayten Öztürk: Herkesi dayanışmaya çağırıyorum

Türkiye(GHA)
Lübnan’da gözaltına alındıktan sonra MİT tarafından Türkiye kaçırılıp 6 ay işkence gören, ve İşkencicileri kendi evlerinde gösterdiği direnişle alt üst eden Direnç Çiçeği Ayten Öztürk yolladığı mektup’ta herkesi dayanışmaya çağırdı.

Ev hapsinde geçirdiği 2,5 yılın ardından 10 Şubat’ta tutuklanan Ayten Öztürk, Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nden gönderdiği mesajda, “Ev hapsi koşullarında bir komplo sonucu tutuklanmam, adil olmayan bir şekilde mücadeleme engel olma çabasıdır. Bu haksızlığa karşı herkesin sesini duyurmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Küçük Armutlu’da 970 gün boyunca ev hapsinde kalan ve Mart 2018’de yaşadığı işkenceler sonucunda vücudunda 898 yara oluşan Ayten Öztürk, Çağlayan Adliyesi önündeki polis noktasına yönelik yapılan eylemden sonra, polisin hazımsızlığının yarattığı kontrolsüzlükle gözaltına alınıp 10 Şubat’ta tutuklandı. Marmara (Silivri) Hapishanesi’nde kısa bir süre kalan Ayten Öztürk, 22 Şubat’ta Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’ne gönderildi.

Öztürk, 83 gün boyunca tutuklu kaldığı Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nden bir mesaj gönderdi.

“Haksız Yere Tutuklandım”

“Ev hapsi sırasında haksız bir şekilde tutuklandığını ifade eden Ayten Öztürk, gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Ben 6 yıldır adalete inanan bir insanım. Ev hapsi koşullarında haksız bir şekilde tutuklanmam, adil olmayan bir şekilde mücadeleme engel olma çabasıdır. Adalet talebime hiçbir yanıt verilmeden sürekli suçlamalarla karşı karşıya bırakılıyorum. Sadece 6 ay boyunca işkence altında direndiğim için şu ana kadar hakkımda 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Son 2,5 yıldır ev hapsindeydim. 24 saat boyunca İstanbul Denetimli Serbestlik Merkezi, Ankara İzleme Merkezi, evimin yakınındaki karakol ve emniyet görevlileri tarafından izlendiğim, mahkeme izni olmadan hastaneye bile gitmediğim koşullarda yöneltilen suçlamaların temelsiz ve dayanaksız olduğu ortadadır. Bu haksızlığa karşı herkesin sesini duyurmasını istiyorum. Daha önceki süreçte, halkımın, sevdiklerimin ve değerli dostlarımın desteğiyle gizli bir işkence merkezinden nasıl çıktıysam, şimdi de bu hukuksuzluğu adalet mücadeleme katkıları ve dayanışma ile aşacağıma inanıyorum.”

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın