Hatay Eğitim-Sen: Kayyum Üye İradesine Darbedir

Kayyum dendiğinde akıllara AKP faşizmi gelir. Faşizmi tamamiyle keyfilikle yürüten, hiç bir kanun yasa hukuk tanımayan AKP iktidarı demokrasicilik oyununu artık rafa kaldırmış durumda. O yüzden kendi koydukları yasalara göre dahi seçimleri kazanmayı başarabilmiş belediyeleri teker teker geri alıyor. Bunu gasp ettiği belediyelere kayyum atayarak yapıyor.

Ancak bu haberdeki kayyum meselesi AKP’nin keyfiliklerinden biri değil. Demokratik ve emekçi örgütü olması gereken Eğitim-Sen’e ait bu kayyum saldırısı. Bir emek örgütü olan sendika  fikir ayrılığı yaşadığı şubesi ile sorununu ya tartışıp ikna ederek veya ikna olarak çözer. Bu ikisi de olmazsa genel kurula yani kitleye yani üyelerine gider.

Bu yöntemler yerine, oturdukları yerden Hatay şube yönetimini görevden alan Eğitim-Sen genel merkezine karşı bugün bir eylem yapıldı. Eyleme sendika üyeleri ve bu keyfiliğe karşı çıkan kurum ve kişiler de katıldı. Hiç bir hakları olmaksızın seçilerek görevde olan Hatay Eğitim-Sen yönetiminin yerine kimin getirileceği merak konusu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.