Canan Kaftancıoğlu Kapısına Gelen İşçiler İle Görüştü. Peki Mahir Kılıç ile?

İşçi eylemlerinin yoğun olduğu bir süreçten geçiliyor ülkemizde. Eylemler ise siyasiler tarafından istismar edilmeye devam ediyor. Düzen siyasetinin kullanmaya çalıştığı işçi eylemlerine ziyaretler aslında işçilerin direnişlerine destek amacından çok rakip partiyi zor durumda bırakmak için yapılıyor. AKP faşizmi tüm işçi direnişlerine saldırırken CHP binalarının önünde veya HDP belediyelerinin önünde yapılan -kendi örgütlediği açık olan- oturma eylemlerine kurmay bazında katılım gösteriyor. Şarkıcı popçu dansöz ne varsa toplayıp kendi örgütlediği eylemlere destek sağlıyor. Tüm eylemler(!) polis korumasında.

Ancak AKP faşizmine karşı yapılan eylemlere ise hiç tahammülleri yok. 30 saniye bile konuşmalarına izin vermeden işkence ile gözaltına alıyor. Tutukluyor, terorist ilan ediyor…

16 eylül günü CHP İstanbul il binası önünde CHP İstanbul belediyesi tarafından işten atılan işçiler eylem yaptılar. CHP İstanbul Belediyesi, işten atılan işçilerin AKP’li belediye yönetimi döneminde partizanlık ölçülerine göre işe alındıklarını iddia ediyor. İşten atılan işçilerin eylemine  AKP de destek oluyor. Polis korumasına kadar her türlü eylem güvenliğini alıyor. İşçi düşmanı AKP eylem yapan işçileri koruyor hayret! Bu desteğin sebebini sağır sultan bile biliyor…

16 eylül günü İstanbul il binasında eylem yapanları Canan Kaftancıoğlu ziyaret etti. İşçiler ile Canan Kaftancıoğlu arasında tartışmalar yaşandı. Canan Kaftancıoğlu yine sözler verdi.

Yine diyoruz çünkü, Canan Kaftancıoğlu tutamayacağı sözler veren, vaatlerde bulunan bir il  Başkanı olarak biliniyor. Eylem yapılan binanın önünde 119 gündür Mahir Kılıç da direniyor. Hem de geceli gündüzlü. Hemde 25 gündür açlık grevinde. Hem de il binasının önünde yatıyor Mahir Kılıç. Üstelik Mahir Kılıç’ın muhatabı Canan Kaftancıoğlu. Çünkü sözü var Canan Kaftancıoğlu’nun Mahir Kılıç’a.

Bundan önce işine iade edilmek için yaptığı direnişi bizzat Canan Kaftancıoğlu’nun söz vermesi ile bitirmişti Mahir Kılıç.

Şimdi Canan Kaftancıoğlu’na sesleniyor Mahir Kılıç: Sözünü Tut!

Direk muhatabı kendisi olmasına rağmen, 119 gündür kapısında olmasına rağmen, 25 gündür açlık grevinde olan Mahir Kılıç’ın yanına değil uğramak bir tek selam bile vermeyen Canan Kaftancıoğlu bugün AKP’nin polisinin korumasında eylem yapanlar ile konuştu. Onlara da vaatlerde bulundu. O vaatlerde bulunduğu saatlerde orada bulunan Mahir Kılıç ise AKP’nin CHP’yi sıkıştırma oyununa alet olmamak için pasajın içinde eylemi izliyordu. İt dalaşında birine yedeklenmekten sakınması gerektiğini biliyor Mahir. Ekmek kavgasını kimselerin kullanmasına izin ve fırsat vermedi.

Herkesin AKP faşizminin saldırılarının hedefinde olan Canan Kaftancıoğlu’na şunu sorması gerekir.

“Siz gerçekten emekten emekçiden yanaysanız bir tek sefer dahi olsa, verdiğiniz sözün gereği için de olsa Mahir ile konuşmak zorundasınız.”

“Direnişler yok sayılarak yok olmazlar. Mahir Kılıç’ın direnişini görmezden gelmenin hiç bir faydası yok. Mahir Kılıç ile konuşmak ve çözüm bulmak zorundasınız”

“AKP’nin örgütlediği eylemdeki işçilerle konuştunuz çünkü siyaseten zor durumda kalmak istemediniz. Mahir’in direnişini görmezden gelmenin bir bedelinin olmayacağını mı sanıyorsunuz?”…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.