HALKIN HUKUK BÜROSU: “AYTAÇ ÜNSAL DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!”

Halkın Hukuk Bürosu Aytaç Ünsal’ın gözaltına alınması ve tutuklanması ile ilgili bir açıklama yaptı. Yaptıkları açıklamada Aytaç Ünsal’ın uğradığı hukuksuzluklar ve keyfilikler anlatıldı. Açıklamanın tam metnini yayımlıyoruz:

AYTAÇ ÜNSAL DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR

Büromuz avukatı Aytaç Ünsal Edirne’nin merkezinden “Yurtdışına çıkmaya çalıştığı” iddia edilerek gözaltına alınmış, gözaltına alınırken işkenceye uğramış ve iktidarın yayın organlarında hedef gösterilmiştir.

 Ölüm orucuna ara vermesinin ardından halen tedavi süreci devam eden Aytaç Ünsal hiçbir gerekçe olmaksızın, ihlal ettiği bir adli kontrol yükümlülüğünden ya da hakkında çıkarılan bir yakalama kararından bahsedilemezken Edirne merkez’den gözaltına alınmıştır.

 Gözaltı haberi ailesinden önce iktidarın yayın organları tarafından öğrenilmiş ve bu yayın organlarınca Aytaç hedef gösterilmiştir.

 Gözaltına alınması sırasında araçtan zorrla indirilerek yere yatırılmış ve Aytaç’a işkence yapılmıştır. Yüzünde yaralar bulunmaktadır, kolları ve bacakları ezikler içerisindedir.

 Aytaç’ın gözaltına alınması nedeniyle hukukta yeri olmayan bir biçimde yeni bir soruşturma açıldığından bahsedilmiş, gizlilik kararı olmamasına rağmen meslektaşlarımıza dosya örneği gösterilmemiştir.

Aytaç’ın tedavi sürecinde kullandığı ve elzem olan ilaçları halen kendisine verilmemiştir.

 AYTAÇ ÜNSAL DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR

İŞKENCE İNSANLIK SUÇUDUR.

HALKIN HUKUK BÜROSU

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.