Halkın evlatlarının katili ağzını açtı

Halkımızın yaşadığı haksızlıklara karşı her türlü baskı, yasaklama, keyfi gözaltı, keyfi tutuklama, hukuksuzluğun uygulayıcısı, ülkemizde sürmekte olan zulmün baş sorumlularından Süleymen Soylu namı diğer Soysuz Süleyman konuştu bugün.

Helin Bölek’in şehit düşmesiyle, kendisinin ve polisinin  ipliği pazara çıkmış olacak ki direnişle ilgili konuştu. Ama yeni bir şey konuşamadı tabii ki.

DHKP/C’nin ölüme yatırdığı diye başladı söze. On yıllardır aynı yalanı tekrar ederek devam etti. Kendileri üç kuruş çıkarları için yedi sülalesini satabileceklerinden kahramanları  karalamaya çalışıyor. Sormak gerekir: Acaba Soysuz Süleyman o çok sevdiği ve sabah akşam sahibinin ayağına sürtünen it gibi yaranmaya çalıştığı Erdoğan sana açlık grevi yap dese yapabilir misin? Neyin feda edersin onun için. Yedi ceddini satacağın gibi ilk sıkıştığında Erdoğan’ı da satacağın kesin.

 Konuşmasında cenazeden bahsetmiş bir de utanmadan. Polisinin ahlaksızca ve alçakça saldırmasına rağmen yapılan cenazeden. Halkın sahiplenmesinden korktuğu için binlerce polis ile engellemeye çalıştığı ama her şeye rağmen yapılan cenazeden.  Yetmedi cenazede çekilen zafer halayından korkmuş olacak ki onu da karalamaya çalıştı. Sanki ilk defa görüyor Soysuz! Ülkemiz tarihinde sizin katlettiğiniz halkın evlatlarının halaylarla yollandığı yüzlerce örneği var. Size ve sana rağmen…

Dağ gibi büyüyen destek karşısında fare gibi köşeye sıkışan Soysuz Süleyman ölüm orucu direnişine destek olan herkese saldırdı. Direnişin ve Helin’in şehitliği karşısında iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz bir şekilde suçunu örtmeye çalışırken Helin’i destekleyen siyasetçilere çattı. Helin’i desteklemeselerdi bu kadar ses çıkartmayacaktı bu ölüm ona göre.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.