“Şimdi her şey çok sadeleşti. Ya öleceğim ya taleplerim kabul edilecek”

Beni tahliye etmek sizi özgürleştirir. Ben zaten hiç olmadığım kadar özgürüm. Çünkü bütün korkularımdan arındım.

Sürdürdüğü açlık grevi direnişini 5 nisan dünya avukatlar gününde ölüm orucuna dönüştüren Ebru Timtik’in tutuk inceleme duruşması görüldü. Tutuk incelemesi yargılandığı davada tutukluluğunun devamına gerek olup olmadığı görüşüldü. Ebru Timtik hakkında tahliye kararı verilmesine rağmen başka davadan tutukluluğu olduğundan serbest bırakılmadı.

Avukat Ebru Timtik kardeşi için adalet nöbetinde

Ebru Timtik’in yaptığı savunmadan alıntıları yayımlıyoruz.

Bu alıntılar “ölüm orucu”nu neden yapıldığını direk bir avukatın ve bir ölüm orucu direnişçisinin ağzından duymak anlaşılmasına yarar sağlayacaktır.

Müvekkilim Helin Bölek adil yargılanma hakkı için ve türkülerini özgürce söyleyebilmek için ölüm orucunda şehit düştü. Ben onun avukatıyım, onun taleplerini ben dile getiriyorum.

Ölüm orucunu ben tercih etmedim. Halkın avukatlarını ölüme sizin de dahil olduğunuz yargı sistemi mahkum etti. Mesleki ve siyasi olarak bizi öldürmek istedi. Ben sadece bunun şekline karar verdim. Direnerek mi olacak yoksa sessiz sedasız mı?

Şimdi her şey çok sadeleşti. Ya öleceğim ya taleplerim kabul edilecek.

Sizin tahliye vermeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum, alışkanlıklarınızdan kurtulmak için beni tahliye etmelisiniz.

Ben bugüne kadar bütün taleplerimi hukuka uygun yargılama yapılması için dile getirdim. Bu yargılamalar hukuk diliyle yapılan bir zulümdür. Ben de adil yargılanma hakkı için 5 Nisan Avukatlar Günü’nde Ölüm Orucu’na başladım

Savcı acaba duruşmanın öncesinde veya sonrasında dosyanın delilleriyle ilgilendi mı? Ekmek yer su içer gibi tutuk halinin devamına dedi geçti. Beni tahliye etmek sizi özgürleştirir. Ben zaten hiç olmadığım kadar özgürüm. Çünkü bütün korkularımdan arındım.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.